Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage: goed idee voor iedereen
  Rate this post

  Je vindt het belangrijk om te investeren in een goede gezondheid. Zo doe je je best om verantwoord te eten en doe je aan beweging. Wist je dat een massage ook veel goeds kan betekenen voor jouw gezondheid?

  Een massage zorgt niet alleen voor ontspanning en een vermindering van spierspanningen, maar stimuleert ook de doorbloeding en verbetert jouw nachtrust en je stofwisseling.

  Ontspanningsmassage
  Een ontspanningsmassage is bedoeld om helemaal te ontspannen. Door de massage en de sfeer eromheen ontspannen niet alleen de spieren, maar ook de geest komt tot rust. Je bent even weg uit de sfeer van de alledaagse bezigheden. Even een moment helemaal voor jezelf; een moment van ultieme rust. De massage bestaat uit rustige handelingen en zorgt ervoor dat de doorbloeding in je spieren beter verloopt. Hierdoor worden de afvalstoffen in de spieren versneld afgevoerd.
  Bij een ontspanningsmassage wordt er meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid.

  Triggerpointmassage
  Bij een triggerpointmassage worden kleine verkrampingen in spieren, die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen (of ‘knoopjes’), verholpen. Triggerpoints vormen de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het lichaam. Een triggerpoint verzwakt de spier en houdt die gespannen, wat ervoor zorgt dat de aanhechtingen van de spier voortdurend onder spanning blijven staan. Dit veroorzaakt vaak symptomen in nabijgelegen gewrichten.
  Een triggerpoint kan maanden- of zelfs jarenlang in stand gehouden worden, tenzij die aangepakt wordt. Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn van pijn in het hoofd, nek en kaak, onderrug, het carpaletunnelsyndroom en vele soorten gewrichtspijn. Ze veroorzaken symptomen als oorpijn, duizeligheid, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, tennisarm en pijn in de geslachtsdelen. Ze veroorzaken vaak pijnlijke en verstopte holtes, hebben een aandeel in chronische vermoeidheid en verminderde weerstand tegen infecties.

  Voor deze massages kun je terecht bij Bas Rijnbout van massagepraktijk ZaansWit. Hij biedt ook sportmassage, shiatsu-massage, hotstone-massage, stoelmassage, Thaise yoga-massage en zwangerschapsmassage. De laatstgenoemde massage vindt plaats op een speciale tafel met uitsparingen voor de buik en de borsten, zodat de zwangere lekker op haar buik kan liggen. De zwangerschapsmassages worden ook aangeboden bij Sauna van Egmond in Haarlem. Verder biedt Bas sinds kort magnesiummassage, die prima ingezet kan worden na intensief sporten, voor een optimaal herstel. Zie www.zechsal.eu voor meer informatie hierover.

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. Later dit jaar assisteert Bas in Thailand gedurende twee weken bij de acupressuuropleiding, die onder leiding staat van Noam Tyroler, een grootheid op het gebied van acupressuur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Tirza Borrenbergs op juli 27, 2019, 2:10 pm

  Gisteren een hele fijne triggerpoint massage gehad. Heb enkele maanden veel last van hoofdpijn door vastzittende spieren in mijn nek en schouders. Na de behandeling direct resultaat en eindelijk weer een goede nachtrust. Bas is een vriendelijke en professionele masseur. Nam vooraf ook ruim de tijd voor een goede intake. Meteen vervolg afspraak ingepland. Aanrader ZaansWit!

  Beantwoorden →