Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage goed voor moeder én kind
  Rate this post

  Een massage kan veel goeds doen; niet alleen voor jou als (aanstaande) moeder, maar ook voor je kind(je)!

  Zwangerschapsmassage
  Tijdens de zwangerschap vinden er allerlei veranderingen in je lichaam plaats. Om zo vitaal mogelijk je zwangerschap door te komen, is het een goed idee om je te laten masseren. Op die manier kunnen zowel je lichaam als je geest tot rust komen. Maar zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook helpen om eventuele klachten te verlichten die kunnen zijn ontstaan door de hormonale veranderingen, zoals bekkenklachten en bandenpijn. Door de ontspanning is het mogelijk dat je klachten zelfs verdwijnen.

  Babymassage
  Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind. Het geeft een gevoel van geborgen zijn, en dat heeft jouw baby nodig, omdat een baby in het begin van zijn of haar leven een heleboel indrukken opdoet, zoals lawaai, licht, kou en warmte. Een baby kan vanaf 6 weken gemasseerd worden. Uiteraard zit er geen leeftijd aan vast tot wanneer je de massage kunt geven aan jouw kindje. De lichaamstaal is de enige taal die de baby kent en dus gebruikt. Babymassage is een communicatie tussen ouder en kind zonder woorden.

  Kindermassage
  Kinderen zijn puur, staan open voor heel veel emoties en beleven een dag veel intenser dan volwassenen. Een kind krijgt elke dag veel prikkels binnen en soms geeft het problemen om die allemaal te verwerken. Dit kan leiden tot fysieke of emotionele klachten zoals rusteloosheid, slapeloosheid, buikpijn, hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. Door massage komen kinderen los van het denken en komen ze meer bij hun gevoel. Het brengt rust en ontspanning, zorgt voor meer zelfvertrouwen en kan helpen bij slaapproblemen.

  Workshop shantala babymassage
  Je kunt leren om zelf je baby te masseren! De cursus shantala babymassage bestaat uit 4 bijeenkomsten van gemiddeld 1,5 uur. Je leert stap voor stap om vanuit je eigen gevoel je kind met aandacht te masseren. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht voor jou en voor je baby. De lessen verlopen min of meer volgens een vast patroon. Na het uitwisselen van ervaringen kleed je je baby uit, waarna de masseur met behulp van een babypop verschillende handelingen en houdingen laat zien. Daarna masseer je je eigen kindje.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply