Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage: goede aanvulling op behandelingen
  Rate this post

  Als je te horen hebt gekregen dat je kanker hebt, staat je wereld op zijn kop. Je komt terecht in een medische achtbaan, die volledig in het teken staat van afspraken met artsen en allerlei onderzoeken. In deze onzekere en angstige tijd is ontspanning meer dan welkom.

  Veel mensen denken dat kanker en massage niet samengaan, maar toch kunnen kankerpatiënten veel baat hebben bij massage. Masseur Bas Rijnbout kan je met een massage laten ontspannen en bovendien kan een massage ervoor zorgen dat bijwerkingen van medische behandelingen minder hevig worden ervaren, omdat massage de spanning heeft weggehaald.

  Kwaliteit van leven
  De massage kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte. Het kan niet alleen na het traject, maar ook tijdens het traject. Sterker nog: het kan zelfs in de periode van bestralingen of chemotherpaie. In dat geval wordt natuurlijk niet de te behandelen plek gemasseerd, maar bijvoorbeeld wel de benen. Met een massage kan Bas weliswaar niet iemand genezen, maar wel het contact met het eigen lichaam verbeteren en meer kwaliteit van leven bieden. Het is daarbij wel belangrijk dat je van te voren overleg hebt met je arts.

  Pijnstillende werking
  Wanneer je gemasseerd mag worden, kan ook acupressuur verlichting bieden. Daarbij worden de drukpunten aangepakt. Op die manier kunnen klachten verminderen of soms zelfs verdwijnen. Misselijkheid bijvoorbeeld, maar ook constipatie kunnen aanzienlijk minder worden als je kanker hebt. Ook een ontspanningsmassage kan erg prettig zijn. Een massage ondersteunt het herstel én kan een pijnstillende werking hebben.

  Zacht en veilig
  Het masseren van mensen die kanker (gehad) hebben, vereist de nodige kennis en inzichten. Bij kanker is het hele lichaam uit balans, en daarom zorgt Bas ervoor dat de massage veilig is, kort duurt en gepaard gaat met zachte handelingen, zodat je niet verder uit balans raakt. Deze massage is dan ook niet te vergelijken met een gewone ontspanningsmassage, want je moet rekening houden met de conditie van de patiënt en de fase van herstel waarin de patiënt verkeert. Deze aspecten komen dan ook aan bod in het voorgesprek. Op basis van dit gesprek kan Bas een massage op maat bieden.

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. In iedere editie van ForYou Magazine deelt hij deze kennis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply