Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Massage is gezond!
  4/4 - (1 stemmen)

  De meeste mensen laten zich wel eens masseren. Die weten dan ook dat het een heerlijk gevoel is om gemasseerd te worden. Maar massage is ook nog eens gezond!

  Massage zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie en een verbeterde stofwisseling. Massage zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen die zich hebben opgehoopt in de spieren, en er worden verse voedingsstoffen aangevoerd. Een stevige massage verandert de samenstelling van je bloed. Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt. Die helpen ziekteverwekkers in je lichaam bestrijden en versterken zo je immuunsysteem.
  Sta je lange tijd onder spanning? Dan maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Dat hormoon zorgt ervoor dat je lichaam alle energie gebruikt om je stress het hoofd te bieden. Fijn misschien, maar tegelijkertijd wordt er flink beknibbeld op het onderhoud van je afweersysteem, waardoor je vatbaarder bent voor ziektes en virussen. Onderga je echter geregeld een massage, dan krijgt je lichaam de kans zich te ontspannen en te herstellen van de stress. Hierdoor kan je immuunsysteem z’n werk blijven doen en verklein je de kans ziek te worden.

  Tijdens een massage wordt het zogenaamde ‘gelukshormoon’ endorfine aangemaakt. Niet alleen is dat een goede bestrijder van het stresshormoon, maar eveneens helpt het je prettiger en blijer te voelen. En dat draagt bij aan je gezondheid, want zit je goed in je vel, dan zorg je automatisch ook beter voor jezelf. Een weldadige massage bevordert ook je slaap. Je voelt je immers veel meer ontspannen. Daardoor val je niet alleen sneller in slaap, maar je slaapt ook dieper. Ten slotte helpt massage tegen allerlei lichamelijke klachten.
  Overtuigd? We hebben een mooie aanbieding: boek een nek-, schouder-, hoofd- en voetmassage en betaal slechts € 30,- voor 60 minuten! ­Vermeld bij de opmerkingen ‘ForYou’ en kom langs!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply