Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage laat zien wat er in je leeft
  Rate this post

  Als je hoofd- of rugpijn hebt, neem je dan een pijnstiller of ga je bij jezelf na wat er eigenlijk aan de hand is? Pijn en ongemak zijn tekenen van je lichaam dat er iets niet in orde is. Als je naar je lichaam gaat luisteren, ontdek je wat er werkelijk speelt en dat kan leerzaam en helend zijn. Vind je dat lastig? Begrijpelijk en je bent daarin zeker niet de enige. Massage kan jou helpen.

  Holistische massage

  Een holistische massage gaat uit van een innerlijk bewustzijn dat jij als mens een eenheid bent van lichaam, ziel en geest. Je wordt gemasseerd met langzame technieken, waardoor je aandacht krijgt voor de plekken die worden aangeraakt. Niet alleen de lichamelijke laag, maar ook de diepere lagen in jezelf worden ‘aangeraakt’. Er hoeft niks te veranderen of weggemasseerd te worden. Het is zoals het is. Maar dat wil niet zeggen dat er niks verandert! Bewustwording en acceptatie van wat zich aandient aan gevoelens, gedachten of emoties tijdens of na de massage zet vaak al een verandering ten goede in werking.

  Ontspanningsmassage

  Lekker liggen en ontspannen terwijl je hele lijf wordt gemasseerd: dat is simpelweg het uitgangspunt van de ontspanningsmassage. Misschien heb je een stressvolle periode of gebeurtenis meegemaakt of heb je gewoon behoefte aan aanraking en volledige aandacht voor jezelf. Je mag je volledig overgeven aan de warme handen van de masseur en ervaren wat er op dat moment is. Als je het fijn vindt, wordt de massage gecombineerd met gitaarmuziek, wind-chimes of klankschalen.

  Leer je lichaam verstaan

  Frank van den Essenburg: ‘Massage is een prachtige en respectvolle manier om je bewust te worden van dat wat in je leeft. Je mag, zonder jezelf te veroordelen, naar binnen kijken en voelen hoe dat is voor jou. Wil jij aangeraakt worden in je pijn en je irritatie? Wil je je lichaam leren verstaan en dat wat ermee samen hangt? Ik help je hier graag bij en hoop de wereld een beetje mooier te maken door mijn persoonlijke manier van masseren: met volle aandacht en in alle rust.’

  Ayurvedische massage

  Bij deze volledige lichaamsmassage wordt met warme medicinale kruidenolie het hele lichaam gemasseerd. Met zachte ritmische strijkingen ontspant je lichaam zich en laten de spieren en gewrichten hun verkrampingen los. De massage wordt aangepast aan de drie type constituties van de mens: vata, pitta of kapha. Je krijgt hierdoor meer bewustwording van je eigen lichaam en het helpt bij het losmaken van emotionele blokkades.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply