Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage ondersteunt en ontspant
  Rate this post

  ‘Wat maakt massage bij kanker anders?’ ‘Mag ik me wel laten masseren?’ en ‘Waarom zou je je laten masseren als je lichaam zo ziek is?’ Allemaal vragen die ik vaak tegenkom in mijn praktijk.

  Ik ben Ria van Leeuwen, massagetherapeut en yogadocent, gespecialiseerd in yoga en massages bij kanker. De ziekte kanker is complex, allesveranderend, onvoorspelbaar en ingrijpend. Maar bovenal heel persoonlijk. Iedereen beleeft het ziekteproces anders. Daarom is masseren bij (ex-)kankerpatiënten maatwerk.
  Een gediplomeerde masseur is getraind in het geven van veilige en verantwoorde massages, volledig afgestemd op de ziekte, klachten en conditie van de cliënt. Ook volgen we diverse bijscholingen en houden we ons goed op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent behandelingen en nieuwe inzichten. Maar we stellen geen diagnoses of bemoeien ons met het behandelproces. Massage biedt geen genezing, maar ontspant, ondersteunt en kan klachten als slapeloosheid, angst en stress verminderen. Het geeft verbetering in de kwaliteit van het leven en brengt mensen weer in contact met hun eigen lichaam. Aangeraakt worden zonder medische reden, maar puur en alleen om te ontspannen en je weer goed te voelen. Een moment van stilte, begrip en niet-patiënt zijn, maar mens. Misschien wil je praten of misschien ook niet. Het is jouw moment.
  Een massage kan en mag in elke fase van de ziekte, tijdens of na de behandeling; ook wanneer je niet meer beter wordt. Je kunt naar de praktijk gaan of ik kom aan huis. Jij bepaalt wat je wilt en waar je aan toe bent.
  Zie ook de website van het Instituut Massage bij Kanker: www.massagebijkanker.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply