Rate this post
 • Massage tijdens zwangerschap
  Rate this post

  Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Je bent druk op je werk om alles op tijd af te krijgen voordat je met verlof gaat, en thuis moet de babykamer nog een likje verf krijgen. Niet alleen jij draait overuren, maar ook je lichaam! Goed voor jezelf zorgen is nu extra belangrijk. Tijd dus om jezelf te verwennen met een fijne zwangerschapsmassage.

  Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van de zogenaamde ‘zwangerschapsverschijnselen’: vermoeidheid, last van je rug, nek of bekken, minder goed slapen, spataderen, het vasthouden van vocht enzovoort. Dit kan allemaal voor stress in je lichaam zorgen, wat natuurlijk weer niet goed is voor je baby. Een zwangerschapsmassage kan helpen om deze klachten te verminderen en je rustiger te voelen, waardoor je je gemakkelijk kan ontspannen, ook tijdens de bevalling.
  Je rug, schouders en het bekken krijgen bij een zwangerschapsmassage extra aandacht, aangezien er op deze spieren, tijdens de zwangerschap, steeds meer belasting komt.
  Een zwangerschapsmassage geeft rust, je slaapt er beter door en de massage laat jou en je kindje heerlijk ontspannen. Bij een zwangerschapsmassage komt endorfine vrij, een gelukshormoon. Endorfine vermindert de pijn en geeft een gelukzalig gevoel.
  De perfecte tijd voor een zwangerschapsmassage is na de eerste drie maanden van de zwangerschap. In de eerste drie maanden komen er bij massages veel afvalstoffen vrij die nog schadelijk kunnen zijn voor de baby. Na de drie maanden (ongeveer bij 14 weken) is het tijd om te genieten en tot rust te komen bij een massage.
  Ervaar zelf hoe ontspannen een massage is en deze je weer nieuwe energie geeft!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply