Rate this post
 • Massage voor (ex-) kankerpatiënten
  Rate this post

  Voor mensen met (borst)kanker is er nu ook een speciale Shiatsu-massage die volledig is afgestemd op de conditie en situatie van de persoon. De behandeling bestaat voornamelijk uit zachte aanrakingen. Dit werkt ondersteunend, verzachtend en ontspannend voor lichaam en geest.

  De massage biedt verlichting in elke fase van de ziekte: kort na de diagnose, rondom behandelingstherapieën of tijdens de terminale of palliatieve fase. Ook als je hersteld bent van de ziekte, kun je nog veel baat hebben bij deze massage. De behandeling heeft geen genezend effect; wel helpt die bij het bestrijden van symptomen als vermoeidheid, spierspanning, slapeloosheid, stress, isolatie, depressie, pijn en misselijkheid.
  Deze massage is gebaseerd op de traditionele Shiatsu. Dit betekent dat ik geen olie gebruik, en je houdt tijdens de massage je kleding aan. Je kunt comfortabel liggen op een grote, zachte mat met kussens of een massagetafel. De massage vindt plaats in mijn praktijk of op locatie.
  Ik ben gecertificeerd voor massage bij mensen met kanker. Dit breng ik in de praktijk tijdens mijn werk als zorgvrijwilliger bij de Hospice in Bennekom.

  Voor jouw naasten is er de mogelijkheid om een korte massagecursus te volgen bij mij. Diegenen leren een eenvoudige massage te geven. Daar waar woorden tekortschieten of wanneer alles gezegd is, is er nog deze andere manier van communicatie. De cursus is laagdrempelig en er is geen masseerervaring nodig. En het geleerde kan direct in de praktijk worden gebracht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply