Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massagetherapie: de ‘stille kracht’
  Rate this post

  Massages zijn niet alleen weldadig, ze werken ook stressverlagend en bevorderen de gezondheid. Steeds meer mensen ontdekken dat. Geen wonder dat de populariteit ervan flink is toegenomen. Massages helpen dan ook bij allerlei klachten die veroorzaakt worden door de hedendaagse ­spanningen.

  Minder bekend is echter de speciale massagetherapie voor chronisch zieken en mensen met kanker, terwijl dat juist de groep is voor wie massages eigenlijk geen luxe zijn. Want onderzoek heeft uitgewezen dat deze mensen er beter door gingen slapen en dat onrust, spanning en angst verminderden. In sommige gevallen ervoeren de deel­nemers ook minder pijn.

  In tegenstelling tot ‘gewone’ massage is massagetherapie een vorm van complementaire geneeskunde. Bij Surya heeft massagetherapeut Hans Jansen zich helemaal toegelegd op massages voor chronisch zieken en mensen met kanker.

  Volle aandacht
  Hans werkt sinds 2000 met chronisch zieken en mensen met kanker. Wat hij erg belangrijk vindt, zijn de volle aandacht die hij geeft aan zijn cliënten en de rust waarmee hij zijn werk doet. Dat is de ‘stille kracht’ van massagetherapie. We hollen met z’n allen voort van het verleden naar de toekomst, maar als je hebt gehoord dat je een ernstige ziekte hebt, kom je in een ander tijds- en ruimtebesef terecht, terwijl de omgeving in dezelfde sneltreinvaart blijft doorgaan. In zijn praktijk is er tijd, rust en ruimte voor alles. Aanraken doet dan meer dan duizend woorden.

  Verpleegkundige en fysiotherapeute
  Naast de massage kunnen mensen bij het gezondheidscentrum ook terecht bij een oncologisch verpleegkundige die gespecialiseerd is in oncologische voetverzorging en behandeling. Of voor preventieve maatregelen om eventuele bijwerkingen zoals het hand- en voetsyndroom na de chemokuren te voorkomen. Verder is er in het centrum een fysiotherapeute werkzaam die speciaal gericht is op chronisch zieken. Zij verzorgt tevens oefenlessen in groepjes van 4 tot 6 personen met individuele aandacht. De lessen bestaan uit een mix van oefeningen uit de Yoga, Felden­krais, Mindfulness en ademregulatie van Regine Herbig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply