Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massagetherapie kan je helpen om verder te gaan
  Rate this post

  Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker, bijvoorbeeld borstkanker, ­verandert je wereld. De ziekte heeft niet alleen invloed op je lichaam, maar evengoed op je emoties, je zelfvertrouwen, je zijn.

  Het eindigt ook niet als de operatie, ­chemokuren, radiotherapie enzovoort achter de rug zijn. Vaak volgt er nog een hormoonkuur van een aantal jaren. Ook die heeft allerlei bijwerkingen, waardoor je nog steeds het gevoel kan hebben patiënt te zijn. Het kan zelfs voorkomen dat mensen in je omgeving niet begrijpen dat je nog steeds moe bent, dat je wezenlijk veranderd bent, want het is nu toch al een tijd geleden? En hoe gaat het bijvoorbeeld met je relatie? Je lichaam is veranderd. Daar moeten beide partners aan wennen. ­Kinderen hebben een ouder die kanker heeft (gehad) en leven met onzekerheid. Al deze factoren doen wat met je: emoties die niet gevoeld of weggestopt worden, zetten zich vast in je lichaam. Daardoor kunnen er allerlei lichamelijke klachten ontstaan, terwijl je na de ziekteperiode zo graag de weg terug naar fysieke en geestelijke gezondheid wilt vinden.
  Massagetherapie kan je helpen om verder te gaan. Samen met mij als therapeut inventariseer je waar je nu als mens staat en wat je nodig hebt om verder te helen. Verlies van je ‘oude ik’, onzekerheid over de toekomst, je werk, je relatie: alles mag en kan aan bod komen. Het lichaam mag gevoeld worden zoals het nu is en waar het behoefte aan heeft. Jij bent niet de ziekte; de ziekte is onderdeel van jou en kan door middel van massagetherapie geïntegreerd worden in je leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply