Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Matte verfkleuren voor in je tuin: voordelen en tips

  In Nederland zijn we gewend aan lakverven met een hoogglans of zijdeglans uitstraling. In de afgelopen jaren wint de matte look meer aan populariteit en hij wordt voor 2021 als trend gezien. Wist je dat matte verf niet alleen geschikt is voor binnenhuis, maar ook een veel heel fraai heeft voor buiten? We zetten de voordelen op een rijtje en geven 3 tips voor het kiezen van een kleur.

  Milieuvriendelijk en duurzaam resultaat
  Kies je voor een watergedragen matte verf zoals die van Moose Färg, dan werkt de verf als een soort dekkende beits. Deze trekt in het hout waardoor het kan blijven ademen. Hierdoor blijft het hout beter beschermd en is de kans op bladderen nihil. Een groot voordeel is dat deze verf milieu, mens- en diervriendelijk is. Bij het verven van je tuinhuis of schutting laat je dus geen giftige stoffen achter.

  Rustige en natuurlijke uitstraling
  Matte verf weerspiegelt minder zonlicht waardoor je tuin een rustige uitstaling krijgt. Ben je een liefhebber van natuurlijke materialen? Kies dan een matte verf die in het hout trekt. Hierdoor blijft de natuurlijke houtstructuur zichtbaar. Oneffenheden in kleur vallen volledig weg, maar je blijft je oorspronkelijke houtnerf zien.

  Kleuren kiezen bij matte verf: 3 tips
  1. Een glanzende of matte afwerking kan heel verschillend ogen, zelf als je precies dezelfde kleur kiest. Als je lakverf gewend bent en je gaat over op mat, zorg er dan voor dat je weet hoe de kleur eruit komt te zien. Je kunt bijvoorbeeld eerst een proefstukje verven. Sommige verfmerken hebben handgeschilderde kleurenkaarten beschikbaar, in de plaats van de standaard geprinte waaiers. Hiermee krijg je een beter beeld van de echte verfkleur.

  2. Matzwart is echt de trendkleur van dit moment. Dit is een prachtige kleur, maar het laat je tuin wel iets kleiner lijken. Doordat matte verf minder licht weerkaatst wordt de ruimte optisch kleiner, en dat wordt versterkt door de donkere kleur. Kies bij een kleine tuin dus liever voor lichtgrijs of -blauw.

  3. Bij een tuinhuisje met ramen of daklijsten kan het erg mooi zijn om deze een wit-tint te verven. De kleur die je aan het tuinhuisje zelf geeft komt dan nog beter naar voren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply