Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Matte verfkleuren voor in je tuin: voordelen en tips

  In Nederland zijn we gewend aan lakverven met een hoogglans of zijdeglans uitstraling. In de afgelopen jaren heeft de matte look meer aan populariteit gewonnen en hij wordt voor 2021 als trend gezien. Wist je dat matte verf niet alleen geschikt is voor binnenshuis, maar ook een heel fraaie optie kan zijn voor buiten? We zetten de voordelen op een rijtje en geven 3 tips voor het kiezen van een kleur.

  Milieuvriendelijk en duurzaam resultaat
  Kies je voor een watergedragen matte verf zoals die van Moose Färg, dan werkt de verf als een soort dekkende beits. Deze trekt in het hout, waardoor het kan blijven ademen. Hierdoor blijft het hout beter beschermd en is de kans op bladderen nihil. Een groot voordeel is dat deze verf milieu-, mens- en diervriendelijk is. Bij het verven van je tuinhuis of schutting laat je dus geen giftige stoffen achter.

  Rustige en natuurlijke uitstraling
  Matte verf weerspiegelt minder zonlicht, waardoor je tuin een rustige uitstraling krijgt. Ben je een liefhebber van natuurlijke materialen? Kies dan een matte verf die in het hout trekt. Hierdoor blijft de natuurlijke houtstructuur zichtbaar. Oneffenheden in kleur vallen volledig weg, maar je blijft de oorspronkelijke houtnerf zien.

  Kleuren kiezen bij matte verf: 3 tips
  1. Een glanzende of matte afwerking kan heel verschillend ogen, zelfs als je precies dezelfde kleur kiest. Als je lakverf gewend bent en je gaat over op mat, zorg er dan voor dat je weet hoe de kleur eruit komt te zien. Je kunt bijvoorbeeld eerst een proefstukje verven. Sommige verfmerken hebben handgeschilderde kleurenkaarten beschikbaar in plaats van de standaard geprinte waaiers. Hiermee krijg je een beter beeld van de echte verfkleur.

  2. Matzwart is echt de trendkleur van dit moment. Dit is een prachtige kleur, maar die laat je tuin wel iets kleiner lijken. Doordat matte verf minder licht weerkaatst, wordt de ruimte optisch kleiner, en dat wordt versterkt door de donkere kleur. Kies bij een kleine tuin dus liever voor lichtgrijs of -blauw.

  3. Bij een tuinhuisje met ramen of daklijsten kan het erg mooi zijn om deze in een wit-tint te verven. De kleur die je aan het tuinhuisje zelf geeft, komt dan nog beter naar voren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply