Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mediation: de angel uit het conflict
  Rate this post

  Een scheiding betekent pijn: het brengt veel verdriet met zich mee, het zet je leven op z’n kop en het leven van je kind wordt overhoop gehaald. Er zijn onduidelijkheden, het is verwarrend en de verhoudingen in het gezin worden anders. Scheiden is verliezen. Voor iedereen.

  Bij een scheiding ga je door een rouwproces. Allerlei emoties komen langs, zoals verdriet, boosheid, onmacht en gekwetste gevoelens. Vervolgens moeten jullie allerlei praktische zaken regelen. Hierbij kan mediation uitkomst bieden.

  Mediation
  Een mediator ondersteunt bij de emotionele kant van een scheiding. Het is namelijk belangrijk dat je, als je gaat scheiden, begrijpt wat er is gebeurd. De mediator belicht en praat met mensen over de emoties die er bij een scheiding naar voren komen, en wat de scheiding met hen doet. Daarnaast moeten er ook praktische zaken geregeld worden, en daar gaan jullie samen afspraken over maken. Ook daarbij biedt de mediator ondersteuning. De mediator stelt een convenant op. Daarin komen alle afspraken te staan die jullie met elkaar maken. Dit zijn afspraken over bijvoorbeeld de woning, pensioenen, alimentatie en inboedel. Als er kinderen zijn, is het verplicht om een ouderschapsplan te maken. Daarin komen alle afspraken te staan die jullie samen maken over de kinderen, dus een omgangsregeling / co-ouderschap, vakantieregeling, verjaardagen, opvoeding, school enzovoort.

  Oplossing in eigen hand
  Bij mediation heb je dus de oplossing in eigen hand. ­Mediation is geen water bij de wijn. Als de angel uit het conflict is, ben je in staat om afspraken te maken met elkaar; afspraken die gedragen worden door jullie beiden. Dit is belangrijk voor de toekomst van jezelf, maar ook voor de toekomst van de kinderen.
  Mediation is goedkoper dan het starten van een juridische procedure. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een tegemoetkoming te krijgen in de kosten voor mediation. Tijdens het eerste gesprek bespreken we of je hiervoor in aanmerking komt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply