Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Mediation bij echtscheiding
  4/4 - (1 stemmen)

  Hoezeer u het ook wilt, soms gaat het niet langer en is een scheiding onvermijdelijk. Met steeds weer problemen en ruzies bieden jullie elkaar ook geen gelukkig leven.

  Maar een echtscheiding is zeer ingrijpend, of het nu gaat om een echtpaar met kinderen of een relatie zonder kinderen. Thuis hoort de veilige basis te zijn. Wanneer dat onder druk staat, grijpt het in voor ieder gezinslid. De overweging om uit elkaar te gaan is een hele stap. En hoe doe je dat dan?

  Alles goed regelen
  Familiemediator Gonny Feenstra gaat met u samen om tafel. Van Gonny mag u verwachten dat zij het gesprek en proces leidt, zodat ook de moeilijke onderwerpen wel ter sprake komen.
  Mediation kan de financiële en emotionele schade van een scheiding beperkt houden. De basis is dat partijen er samen uit willen komen. Gonny: ‘Dat gaat verder dan het regelen van de verdeling van de spullen en het vaststellen van de alimentatie. Als familiemediator kijk ik welke punten besproken worden en in welk tempo een traject wordt doorlopen. Wat wil ieder van jullie en hoe kan dat zo goed mogelijk geregeld worden? Ook voor de kinderen moet alles goed geregeld worden.

  Het ouderschap(plan)
  ‘Bij een echtscheiding / gezinsbreuk spreek ik dan liever over het ‘reorganiseren’ van de oudertaken. Ouders blijven allebei en sámen verantwoordelijk voor de totale opvoeding van hun kinderen. Kinderen worden gelukkig van een opvoeding waarin ouders aanvullend zijn op elkaar. Dat kan ook wanneer ouders niet samenwonen.’
  Iedere echtscheiding wordt formeel ontbonden via de rechtbank. Met een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan is het verzoek tot echtscheiding een schriftelijke procedure en hoeft u niet zelf naar de rechtbank.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply