Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mediation voor iedere beurs
  Rate this post

  Mediation is haalbaar voor iedere beurs, toch? ‘ Jazeker’, is dan het volmondige antwoord van deze MfN-registermediator.

  Met een achtergrond in de gezondheidszorg is dit voor mij nooit een vraag geweest. Na de basisopleiding mediation en de familie-opleiding heb ik, na het theorie-examen, het praktijkexamen gedaan; beide met goede afloop, zodat ik mij kon inschrijven als MfN-registermediator. Met deze inschrijving en de ervaring die ik had opgedaan in onder andere de burenbemiddeling, kon ik mij inschrijven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Inmiddels heb ik een ‘high trust’ samenwerking met de Raad voor Rechtsbijstand.

  Allemaal leuk en aardig, maar wat betekent dit nu in de praktijk? Stel, je wil scheiden, of wil het samenwonen in goed overleg verbreken. Er komt een heleboel op je af: het emotionele gedeelte, de spulletjes, de pensioenen, het huis, geld… De lijst lijkt eindeloos, ook zonder kinderen. Als jullie wél kinderen hebben, dan is het volgens de wet verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Kortom: enige hulp lijkt op zijn plaats, en dan ga je googelen. Als eerste kom je bij de grote spelers, die budget pompen in advertenties, maar zijn die niet te onpersoonlijk? Een goede tweede zijn de scheidingaanbieders die ook een all-inprijs hanteren. Niets mis mee. En dan heb je de mediators met een website, die artikelen schrijven voor ForYou Magazine…

  Hoe een keuze maken? Mijn advies: ga voor een MfN-registermediator die is aangesloten bij de Raad voor Rechts­bijstand. Jouw voordeel: er kan een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) aangevraagd worden, bij een vermogen lager dan € 15.000,- en een inkomen lager dan € 38.000,- per jaar. In de praktijk komt het vaak voor dat de ene partner een toevoeging heeft en de andere niet. De totale kosten zijn dan nog steeds lager. Jouw eigen bijdrage voor de mediation is € 53,- of € 105,-. De griffiekosten zijn 3 keer lager in het geval van een toevoeging.

  – Patries Baijer-Jakubka
  mediator & stiefplancoach bij Baijer Mediation

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply