fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Medisch noodzakelijke voetzorg bij diabetes

  Diabetes mellitus is een chronische stofwisselingsziekte. Bij diabetes zit er te veel suiker in het bloed. Daarom wordt het ook wel ‘suikerziekte’ genoemd. Het lichaam kan de bloedsuiker niet op peil houden. Diabetes type 1 en 2 zijn het bekendst. Iedereen kan diabetes krijgen.

  Waarom is voetzorg voor diabetespatiënten zo belangrijk? Door de te hoge bloedsuikerspiegel kunnen bloedvaten en zenuwen beschadigen. Dit kan gevolgen hebben voor de conditie van je voeten en veroorzaakt soms wondjes; vaak slecht genezende wondjes die kunnen leiden tot een amputatie. Jouw voeten dienen daarom ieder jaar opnieuw onderzocht te worden onder supervisie van je behandelend arts, zodat tijdig kan worden vastgesteld of je risico loopt.

  Een kwart van alle diabetespatiënten loopt dit risico. Deze diabetespatiënten worden naar een podotherapeut verwezen, die een individueel behandelplan opstelt waarin wordt beschreven wat nodig is om complicaties te voorkomen. Dat is dus voor elke patiënt verschillend. Deze medisch noodzakelijke voetzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. De podotherapeut verwijst je naar een daartoe bevoegde medisch voetzorgverlener. Zij gaat jouw voeten behandelen zoals beschreven in het behandelplan. Indien gewenst verricht zij ook de aanvullende voetzorg, waarvoor je zelf betaalt.

  Voor veilige voetzorg van goede kwaliteit kun je terecht bij de NMMV. De leden hebben vaak jarenlange ervaring en zijn in het bezit van het rijkserkend MBO-4 medisch pedicure diploma. Daarnaast zijn zij verplicht ingeschreven in het Kwaliteitsregister Medisch Voetzorgverleners (KMV) bij Kabiz. Daarmee wordt de kwaliteit van de voetzorg optimaal geborgd.

  Veilige zorg begint bij goed opgeleide zorgverleners!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply