Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Medische shiatsu voor je zwangerschap
  Rate this post

  Jij en je partner hebben besloten dat jullie graag een baby willen. Voordat je zwanger raakt is het goed om na te denken over de veranderingen die gaan plaatsvinden in je lichaam tijdens de zwangerschap. Hier kan jij je goed op voorbereiden! Wanneer je graag zwanger wilt worden, is shiatsu een manier om je lichaam en geest in balans te brengen. Shiatsu helpt je te ontspannen, bevordert je energiedoorstroming en zorgt ervoor dat je lijf fit is voor de zwangerschap.

  Medische shiatsu is een effectieve therapievorm die ook wel ‘drukpuntenmassage’ wordt genoemd.
  De, van oorsprong oosterse, geneeswijze kenmerkt zich door het masseren van de drukpunten die liggen op de energiebanen (meridianen). Elke meridiaan is gekoppeld aan een orgaan. Medische shiatsu kan worden ingezet bij vele uiteenlopende klachten en helpt de gezondheid te bevorderen.

  Tijdens je zwangerschapShiatsu tijdens je zwangerschap is een fijne manier om de balans tussen geest en lichaam te stimuleren. Daarnaast kun je heerlijk ontspannen en de verbinding voelen met je baby. Wanneer je zwanger bent, past je lichaam zich aan aan de ontwikkeling van de foetus. Shiatsu helpt om je lichaam voor te bereiden op diverse veranderingen, zwangerschapskwaaltjes en de uiteindelijke bevalling. Heb je last van vermoeidheid, misselijkheid, een zere onderrug of houd je vocht vast? Het is raadzaam om er iets aan te doen!

  Na je zwangerschapNadat je bent bevallen, gaat je lichaam over op voeding en zorg voor de baby buiten je buik. Fysiek en mentaal is de verandering groot. Shiatsu helpt bij het herstellen na de bevalling en tijdens het ontzwangeren in de maanden daaropvolgend.

  Waar helpt medische shiatsu bij? Shiatsu kan helpen bij veel uiteenlopende klachten en symptomen:

  vermoeidheid – verminderde vitaliteit
  stress of burn-out- kortademigheid
  hoofdpijn of migraine – slapeloosheid
  concentratieproblemen – nek-, rug- en
  schouderklachten – menstruatieproblemen
  en overgangsklachten – zwangerschapsklachte
  huidproblemen – hormonale klachten

  Wat betekent shiatsu?
  Het woord Shiatsu is van Oosterse oorsprong en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. ‘Shi’ staat voor vinger en ‘atsu’ betekent druk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply