Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meditatie: dat is toch zweverig gedoe?
  Rate this post

  Sommige mensen denken bij ‘meditatie’ aan swami’s, yogi’s, goeroes, op je hoofd staan en zweven.
  Het tegendeel is echter waar! Meditatie is niets – anders dan de kracht om je concentratie te -ontwikkelen én vast te houden en je aandacht te -trainen. Niets zweverigs aan dus!

  Maar wáárom zou je dat doen? Door te mediteren ontwikkel je het vermogen om je goed te concentreren op de situatie die zich voordoet in het moment. Hierdoor leer je je beter te focussen en laat je je niet snel afleiden.

  Trainen

  Door het beoefenen van aandacht en opmerkzaamheid ben je beter in staat adequaat met stress om te gaan. Hierdoor maak je keuzes die op dat moment zinvol zijn. Dat kan ook betekenen dat je de situatie gewoon accepteert zoals die is. Op dat moment kan er immers niets aan veranderd worden. Het kan ook tot meer bewuste acties leiden.

  De mopperziekte 

  Als je goed om je heen kijkt en luistert, zijn wij regelmatig aan het mopperen over hoe situaties zouden moeten
  zijn, terwijl het op dat moment niet zo is. Dat doen we tijdens het tv kijken, in de supermarkt, in de file, op
  het schoolplein, op het kantoor of op het treinstation.
  Niet alleen kost het je bakken energie, het is voor jouzelf én je omgeving bepaald niet prettig. En het helpt al helemaal niet! Sterker nog, het blijkt zeer ongezond te zijn. Veel van onze ‘welvaartsziekten’ hebben hier direct mee te maken. Negatieve gedachten roepen namelijk fysieke verschijnselen op, zoals buikpijn, een stijve nek
  en andere stressklachten Daar kun je niet tegenaan sporten of gezond eten!

  Len van der Hoeven

  De meditatie die je leert in de Mindfulness trainingen bij Len van der Hoeven is een uitstekend medicijn tegen bovengenoemde welvaartsziektes. Er daar vloeit vanzelf een gezond leefstijl uit voort. Dus gun jezelf dit medicijn! Meditatie kent geen bijwerkingen en is bovendien vriendelijk voor dier én mens!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply