Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Meditatie voor holistisch herstel en meer vitaliteit

    Vanaf de diagnose van een ernstige ziekte zoals ­kanker verandert alles in je leven. Je komt terecht in de ‘medische molen’ waarin weinig ruimte is voor emoties en het verwerken van de schok. Het kan voelen alsof je de controle over je lichaam en toekomst verliest, en je raakt in een soort ‘overlevingsmodus’. Alles moet verwerkt worden, een plek krijgen, en dat kan een uitdaging zijn zonder enig houvast en vertrouwen.

    Voor een optimaal herstel is het belangrijk dat je lichaam, geest én ziel worden verzorgd. De medische behandelingen hebben het doel om de ziekte in je lijf te bestrijden, maar vaak vergeten we ons emotionele en spirituele welzijn en balans die naar vitaliteit leidt. Daarom legt het speciale een-op-eenprogramma Diep Herstel bij Sattwanu juist wél aandacht op deze twee onderdelen. Zo kun jij gedurende het behandeltraject en in die tijd erna meer energie, balans, diepe rust, acceptatie en vertrouwen ervaren, wat het herstel op een natuurlijke manier stimuleert. Door het Diep Herstel-programma kom je meer in emotioneel en spiritueel in balans, waardoor je ook minder last ervaart van negatieve gedachten, mentale en fysieke stress, piekeren en angst.

    Satu Karjalainen-Klaver van Sattwanu: ‘Al langer dan 20 jaar zorg ik als specialist-verpleegkundige voor oncologiepatiënten. Na de medische behandelingen is er vaak een gevoel van emotionele leegte en behoefte om voor jezelf te luisteren en zorgen. In mijn werk zie ik veel pijn, angst en verdriet. Dat houdt mij met beide benen op de grond. Genieten van het leven in het ‘nu’ is daarom het belangrijkste doel in mijn leven. Dit breng ik over op anderen in mijn Diep Herstel-programma. In dit programma combineer ik mijn ervaringen in medische oncologie met de Brainspotting traumarelease-methode en meditatietechnieken. Naast mijn BIG-registratie ben ik een gecertificeerd Brainspotting therapeut, meditatieleraar en natuurgeneeskundig therapeut. Ik behandel mijn cliënten met zachtheid en liefde en help hen om weer balans, vreugde en vitaliteit in het leven te ervaren. Samen met Cancer Care Center in Amsterdam organiseer ik ook meditatiecursussen en workshops voor groepen waar iedereen welkom is.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply