Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mediteren voor een diepere betrokkenheid met jezelf
  Rate this post

  Wie kent dat niet? Alles draait tegenwoordig om tijd, en je moet van alles: op tijd op je werk zijn, je kinderen moeten op tijd op school zijn, deadlines moeten op tijd gehaald worden enzovoort. Je hebt het altijd maar druk, en te weinig tijd voor jezelf.
  In het dagelijks leven zijn we erg gefocust op wat er om ons heen gebeurt. We hebben maar weinig aandacht voor wat er in ons hoofd omgaat.

  Tegenwoordig is mediteren voor velen niet vreemd meer. De benaming en uitvoering kan in de loop van de tijd wat veranderen, zoals nu mindfulness en yoga erg populair zijn. Welke namen men er ook aan geeft: één ding verandert niet en dat is ‘aandacht’. Bewuste, doelgerichte aandacht als hulpmiddel is nodig om welke vorm van meditatie dan ook te leren. Uit ervaring blijkt dat het in de praktijk vaak nog moeilijk is om juist dit echt toe te passen. Mediteren vraagt daarom om training, geduld, keuzes maken, je niet laten afleiden van invloeden van buitenaf – leren wat ‘aandacht’ is. Zaken die in deze tijd niet altijd gemakkelijk zijn.

  Een reis naar binnen
  De basis van meditatie is een zoektocht naar hoe de dingen werkelijk zijn, oefenen in waarnemen en jezelf durven ervaren zoals je bent. Mediteren geeft je zo een diepere betrokkenheid met jezelf en de wereld om je heen.
  Mediteren is als een reis, een avontuur waarin veel te
  beleven valt en waarin eenieder zijn eigen koers bepaalt.
  Op deze reis leer je de vaardigheden die nodig zijn om
  mediteren een plaats te geven in jouw dagelijks leven, maar ze ook in te zetten als trainer voor anderen.

  Meditatietrainer worden
  De opleiding tot meditatietrainer is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderwerp ‘meditatie’ en deze wil leren toepassen, integreren en overdragen aan anderen. De training richt zich op ervaringsoefeningen die zijn bedoeld om concentratie, aandacht en stilte te bevorderen. Hulpmiddelen zijn: geleide visualisatie, adem,
  klank en oefeningen in waarnemende aandacht.
  Theoretische thema’s en reacties worden individueel en in groepjes verdiepend uitgewerkt. Men oefent thuis met een eigen groepje als trainer en deze ervaringen worden tijdens de lessen uitgewerkt en ondersteund.

  Studieprogramma
  De opleiding bestaat uit negen lesdagen. Tijdens de eerste lesdagen word je vertrouwd gemaakt met de basisstappen van meditatie: het belang van een goede voorbereiding, houding, ontspanning en ademaandacht. Stap voor stap leren we in de volgende lesdagen om dieper in onszelf aanwezig te zijn en wordt het mogelijk om meer innerlijke harmonie, rust en stilte te ervaren en uit te dragen.

  De SIO, School voor Intuïtieve Ontwikkeling, is sinds 1988 actief met haar opleidingen: psycho-energetisch therapeut en meditatietrainer en de workshop Verandering & Groei.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply