Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Mee leren leven’,nou mooi niet!
  Rate this post

  Ik voelde me al tijden zó verschrikkelijk moe. Alles was me te veel en ik was behoorlijk prikkelbaar. Daarbovenop voelde ik me ook steeds benauwder worden en kreeg ik zelfs een longontsteking. Dat was niet normaal. Ik dacht zelf dat het allemaal kwam door te hard werken en een verminderde weerstand. Maar wat ik ook deed, de vermoeidheid bleef en ik was af en toe echt niet te genieten. Na diverse bezoeken aan artsen en specialisten werd me duidelijk gemaakt dat het waarschijnlijk een chronische aandoening was. Ik moest er maar mee leren leven en er het beste van maken.

  Maar berusten in deze situatie kon ik niet en wilde ik ook niet. Daar ben ik te jong voor. Toch leidde mijn ­‘aandoening’ uiteindelijk tot langdurig ziekteverzuim. Tijdens een van mijn bezoeken aan de arbo-arts deed hij mij een voorstel. Hij verwees me naar ICMC De Bron in Den Haag. In dit integratief, complementair medisch centrum worden reguliere en niet-reguliere behandelingen geïntegreerd uitgevoerd. ICMC De Bron gaat ervan uit dat er een goede balans moet zijn tussen lichaam, geest en omgeving. Als deze balans verstoord raakt, heeft dat direct effect op jouw gezondheid en vitaliteit. De zeer ervaren behandelaren stelden mij als persoon centraal. We gingen samen echt naar ‘de bron’ van mijn klachten en betrokken daarbij alle aspecten van mijn lichaam, geest en omgeving.

  Na een zeer uitvoerige intake, waarbij er echt naar mij geluisterd werd en ik voor het eerst het gevoel had dat iemand mij en mijn klachten begreep, werd mij een multidisciplinair traject voorgesteld, volledig voor mij op maat gemaakt. Er kwamen verrassende dingen naar voren. Zo bleek een voedselintolerantie een van de oorzaken te zijn van mijn vermoeidheid. Maar ook het feit dat ik vroeger in de ogen van mijn ouders niets goed kon doen begon me nu, letterlijk en figuurlijk, steeds meer te benauwen. En ik er, op mijn werk, telkens maar een schepje bovenop doen om de dingen zelfs perfect te doen! Dat heeft me uitgeput. Dankzij het team van een orthomoleculaire therapeut, psycholoog, acupuncturist en yoga-coach heb ik geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en al mijn ­behoeften serieus te nemen. Mijn zelfvertrouwen is hierdoor enorm toegenomen en ik heb bovendien veel meer energie. Het traject is nog niet afgelopen, maar ik voel me al stukken beter.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply