Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer balans en veerkracht
  Rate this post

  Wie kent dat niet? Alles draait om tijd, en je moet van alles: op tijd op je werk zijn, je kind moet op tijd op school zijn, deadlines moeten op tijd gehaald worden enzovoort enzovoort. Je hebt het altijd maar druk, en te weinig tijd voor jezelf. In het dagelijks leven zijn we erg gefocust op wat er om ons heen gebeurt. We hebben maar weinig aandacht voor ons lichaam en wat er in ons hoofd omgaat. Allerlei gedachten gaan er door je hoofd, en dat kan leiden tot stress… Wellicht kan psychosociale therapie je helpen.

  Psychosociale therapie zorgt voor zelfbewustwording en inzichten in je schaduwkanten, zodat je meer keuzemogelijkheden hebt in hoe je wilt reageren. Psychosociale therapie beperkt zich niet tot één benadering, maar brengt inzichten en methoden uit verschillende psycho­therapeutische disciplines bijeen, zodat een integrale en effectieve behandeling ontstaat, afgestemd op de cliënt. Eén van de methoden die Annemieke Merkelbach in haar praktijk kan inzetten, is mindfulness. Bij mindfulness leer je om bewuster te leven. Ook leer je om stressreacties bij jezelf te herkennen en te zien wanneer je op de automatische piloot reageert. Natuurlijk is het niet altijd verkeerd om snel en automatisch te handelen, als de ­situatie erom vraagt. Maar te vaak reageer je op de ­automatische piloot, terwijl je je daar niet van bewust bent en het niet nodig is.
  Mindfulness beoefenen betekent niet dat je nooit meer stress zult ervaren, maar je leert een stapje terug te doen en ontdekt hoe dit jouw kwaliteit van leven verbetert.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply