Rate this post
 • Meer beweeglijkheid, minder klachten
  Rate this post

  Als iemand geconfronteerd wordt met borstkanker, komt er van alles op die persoon af. Naast de medische begeleiding vanuit het ziekenhuis is er vaak ook behoefte aan de behandeling van de bijkomende klachten. Hierbij moet gedacht worden aan de behandeling van vermoeidheid, stress en de lichamelijke klachten die gerelateerd zijn aan een chemokuur of bestraling (pijnklachten van de ribben en een branderig gevoel).

  In mijn praktijk behandel ik regelmatig patiënten die gediagnostiseerd zijn met borstkanker. Behalve verlichting van de pijn krijgen de patiënten ook meer energie en ervaren zij meer ontspanning, zodat zij een groter vertrouwen in hun lichaam krijgen, wat positief werkt bij het genezingsproces.
  Een groot deel van de patiënten heeft ook een operatie ondergaan, waarbij er littekens in de oksel en/of bij de borst zijn. Hoewel de operatie- en behandeltechnieken in de loop der jaren verfijnd zijn, is er vaak toch sprake van littekenvorming of overbelasting van het weefsel door bestraling. Hierdoor kunnen er verklevingen van de huid en het bindweefsel ontstaan, waardoor patiënten last krijgen van andere klachten, zoals een tenniselleboog, nek-/ schouderklachten, hoofdpijn en benauwdheid. Door het toepassen van specialistische technieken, zoals bindweefselmassage en Myofascial Release, wordt er voor ontspanning in de huid en spieren gezorgd. Hierdoor komt er meer bewegelijkheid in deze structuren, zodat het lichaam optimaal kan functioneren en er minder klachten zijn. Deze therapievormen hebben vaak een beter resultaat dan reguliere massage, omdat er op een dieper niveau behandeld wordt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply