Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer dan een verloskundigenpraktijk alleen
  Rate this post

  Stress en vermoeidheid? Daar kunnen we over meepraten! Dit thema spreekt ons aan omdat we recent zijn verhuisd naar een nieuw nest. Weliswaar aan de, voor velen vertrouwde Arnhemseweg, maar dit pand biedt ons vele nieuwe mogelijkheden. Ondanks dat het een kwestie van oversteken was (het pand bevindt zich aan de overzijde van ons vorige adres), kostte het veel energie. Er is een hele reis aan voorafgegaan om uiteindelijk te landen op deze nieuwe stek. Op zaterdag 12 maart aanstaande ben je tussen 12.00 en 14.00 uur als (oud-)cliënt van harte uitgenodigd om ons pand te komen bezichtigen en ons te ontmoeten.

  Dat brengt me bij jullie als (aanstaande) ouders: hoe zit het met jullie stress en vermoeidheid? Wist je dat 25% van de zwangeren last heeft van stress en dat de veranderingen in je hormoonspiegel kunnen zorgen voor extreme vermoeidheid? En dan is er nog de roze wolk die soms donkergrijs is en je slapeloze nachten bezorgt.
  In alle eerlijkheid kunnen we dus stellen dat een zwangerschap stressvol, vermoeiend en uitputtend kan zijn hoezeer je ook hebt verlangd naar de zwangerschap en de komst van een kindje.

  Een goede zwangerschap en start van het ouderschap heeft alles te maken met lichamelijke en geestelijke gezondheid. En negen maanden zwangerschap vraagt de nodige aandacht van je.
  Als counsellor ben ik betrokken bij de emotionele en psychische beleving van jou als (aanstaande) ouder. Wat gebeurt er veel voor, tijdens en na je zwangerschap! De rol van moeder (of vader), die je letterlijk in de schoot geworpen krijgt, is allesomvattend. Het is een levensveranderende fase.

  Counsellinggesprekken
  Het is begrijpelijk en realistisch dat – met die alsmaar groeiende buik – je lichaam je (soms) niet alleen in de weg zit, maar dat er ook een bal van last kan ontstaan in je hoofd. Deze voel je soms letterlijk in je lijf en leden. Je gedachten, gevoelens en je – soms ver van je normale – gedrag, nemen een loopje met je. En dan?
  Dan blijkt dat 55% van de zwangeren last heeft van stemmingswisselingen, angstaanvallen en slapeloosheid. En 20% heeft psychische problemen. Maar met wie en hoe praat je hierover? Verloskundigenpraktijk Doevendans biedt counsellinggesprekken aan voor zwangeren en kraamvrouwen die dat nodig hebben. Je mag natuurlijk zelf ook een afspraak maken bij de assistente voor een counsellinggesprek.
  – Begrijp je niets meer van jezelf en wil je duidelijkheid?
  – Raakt je relatie in zwaar weer? Met relatiecounselling kun je samen in gesprek om de stress en de daarmee gepaarde vermoeidheid terug te dringen, zodat je elkaar weer weet te waarderen.
  – Ben je bang voor de bevalling? Bijvoorbeeld omdat je vorige bevalling heel heftig voor je is geweest? Met EMDR kun je deze nare ervaring verwerken.
  – Is de bevalling helemaal anders verlopen dan je had verwacht? Praat erover als de verloskundige bij je op kraambezoek komt. Wij zijn meer dan een verloskundigenpraktijk alleen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply