fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Meer energie en minder pijn

  Opstaan met pijn en eigenlijk al moe zijn voordat je opstaat. Voor velen is dit moeilijk voor te stellen, maar voor sommige mensen is dit een dagelijkse realiteit. Mensen met een reumatische aandoening ervaren dagelijks pijn en kunnen niet dat doen wat ze zouden willen, omdat ze er simpelweg geen energie voor hebben.

  Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een vorm van reuma, zoals artrose, fibromyalgie of reumatoïde artritis. ‘Reuma’ is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. Hierbij is het afweersysteem van het lichaam ontregeld, waardoor chronische ontstekingen ontstaan die pijn, stijfheid in spieren en gewrichten en vermoeidheid met zich meebrengen. De behandeling van reuma bestaat vooral uit het remmen van ontstekingen en het verminderen van pijn door medicatie. Het koude en vooral natte weer maakt dat veel patiënten met deze aandoeningen in de herfst en winter een verergering van deze klachten ondervinden.

  Cryosauna tegen pijn en ontstekingen
  Corpus O2 in Bunnik heeft ze veel ervaring met reumapatiënten. Frans, de oprichter van Corpus O2, vertelt dat hij veel patiënten heeft zien langskomen met pijn- en ontstekingsklachten als gevolg van reuma. ‘Deze mensen hadden veel pijn, waardoor het dagelijks leven een grote opgave was en zij er eigenlijk geen zin meer in hadden’. In één geval had een vrouw zoveel pijn, dat zij bijna niet meer kon slapen. Na een kuur van 15 behandelingen in de cryosauna was de pijn aan haar gewrichten afgenomen, waardoor zij weer kon slapen. Haar gewrichten zijn flexibeler geworden en de stijfheid is een heel stuk minder geworden.’

  Cryotherapie en reuma
  De cryosauna bij Corpus O2 is een vorm van cryotherapie waarbij het hele lichaam blootgesteld wordt aan extreme koude (whole body cryotherapy). Door 2,5 tot 3 minuten in de cryosauna krijgt het lichaam onder invloed van de extreme kou een enorme impuls. Direct effect van de behandeling is een pijnstillend effect. De spieren ontspannen en een verminderde spierspanning is het gevolg. In de praktijk blijkt ook dat mensen lekkerder slapen na een cryosaunabehandeling. Na meerdere sessies vinden grotere veranderingen plaats: ontstekingsprocessen worden geremd, de bloedcirculatie verbetert en de celvernieuwing neemt toe. Uit studies blijkt dat cryotherapie zorgt voor een vermindering van de waargenomen pijn, de duur van spierstijfheid in de ochtend, en de ernst van de vermoeidheid. Het toepassen van cryotherapie in combinatie met traditionele behandelmethoden zorgden voor een langduriger positief effect op functionele beperkingen, pijnklachten en algemeen welzijn dan wanneer alleen traditionele behandelmethoden worden toegepast. Cryotherapie is daarmee een goede aanvulling op het reguliere behandelplan van reumapatiënten.

  Naast een vermindering van pijnklachten en ontstekingen zorgt cryotherapie ook voor een verbetering van het immuunsysteem, ondersteuning van het stofwisselingsproces, een vermindering van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid en een verbetering van de slaapkwaliteit. Door deze positieve effecten kan cryotherapie helpen bij chronische vermoeidheid, het verminderen van huidproblemen, auto-immuunziektes, vermindering van angst- en depressieklachten en het verbeteren van sportprestaties.

  Over Corpus O2
  Corpus O2 is het gezondheidscentrum dat verder gaat dan alleen traditionele fysiotherapie. Door een combinatie van verscheidene behandelmethoden worden patiënten effectiever geholpen.
  De specialisaties van Corpus O2:
  – cryotherapie (lokaal of voor het gehele lichaam)
  – fysische vasculaire therapie
  – ademhalingstherapie
  – beweging & voeding
  – triggerpointtherapie

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply