Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer energie met een massage
  Rate this post

  Heb je behoefte aan ontspanning en rust? Of wil je juist verlichting van lichamelijke klachten, zoals stijve spieren of hoofdpijn? Een massage werkt zowel ontspannend als klachtgericht.

  In onze massagepraktijk in Groningen kun je terecht voor alle onderstaande massages. Een massage geeft meer energie, verbetert je flexibiliteit, vermindert de spierspanning en stimuleert een betere doorbloeding.

  Ontspanningsmassage
  Een ontspanningsmassage is een rustgevende massage die zich kenmerkt door het gebruik van strijkingen op de spieren. De spieren die verbonden zijn aan stresszones, rug, schouders en nek worden door een ontspannings­massage losgemaakt. Binnen 30 minuten zorgt een ontspanningsmassage ervoor dat je lichaam en gedachten tot rust komen. Om jezelf even helemaal te verwennen, kun je ook kiezen voor een ontspanningsmassage van 60 minuten. Hierbij worden je armen en de achterkant van je benen ook gemasseerd. Na een ontspanningsmassage heb je een heerlijk rustmoment gehad en kun je, weer geheel opgeladen, van de dag genieten.

  Sportmassage
  Een sportmassage is een goede keuze als je last hebt van stijve en stramme spieren. Een sportmassage zorgt ervoor dat je spieren beter aanvoelen. Bij Charge kun je kiezen uit een sportmassage van 30 minuten, 45 minuten of 60 minuten.
  Bij een sportmassage wordt gebruik gemaakt van strijkingen en knedingen op de zelf aangegeven belaste spieren. Bij een sportmassage van 30 minuten kan er gekozen worden voor een sportmassage waarbij de nek en schouders gemasseerd worden. Mensen die veel lopen of in beweging zijn, kunnen ook kiezen voor een sportmassage waarbij de benen gemasseerd worden. Binnen 30 minuten zorgen wij met een sportmassage ervoor dat de door jou aangegeven spieren weer aangenamer en beter aanvoelen. Voor een extra accent op meerdere spiergroepen kun je ook kiezen voor een sportmassage van 45 minuten of 60 minuten. Met een sportmassage wordt ervoor gezorgd dat je spieren in goede conditie blijven, zodat je op een aangename manier je dagelijkse activiteiten kunt blijven doen.

  Dorn-therapie
  De Dorn-therapie is een zachte wervel- en gewrichts­behandeling. Het is een effectieve therapie tegen klachten die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. Denk hierbij aan rug- en gewrichtsklachten.
  De basis van de Dorn-therapie is het opheffen van een beenlengteverschil. Vrijwel iedereen heeft een beenlengteverschil, echter kan dit variëren van 1 millimeter tot wel 5 centimeter! Bij een beenlengteverschil wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. Door deze scheefstand kunnen veel klachten ontstaan. De oorzaken van ongelijke benen kunnen zijn: een val, vertillen of een misstap, maar vooral het zitten en autorijden. Hierdoor kan wel tot 3 centimeter aan ruimte ontstaan in je heupen.
  Met de Dorn-therapie heffen we deze ruimte weer op door de gewrichten in de originele stand terug te brengen. Bij de benen doen we dit door het lange been weer korter te maken. Je komt hierdoor weer met gelijke benen op de grond te staan. Na de benen gaan we alle andere gewrichten en wervels bijlangs.
  In tegenstelling tot ‘kraken’ is de Dorn-therapie een milde therapie. Met de duimen worden op een voorzichtige manier de wervels op hun plek teruggezet. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply