Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer energie met yoga
  Rate this post

  Yoga is nu belangrijker dan ooit. Terwijl onze drukke en materialistische maatschappij veel stress teweegbrengt, versterkt yoga de geest, waardoor je verlangens kunt beheersen en meer begrip ontwikkelt.

  Yoga verbindt lichaam, ratio en geest. Samen werken yogaoefeningen aan een gezond functionerend lichaam en geest, omdat de essentie van yoga balans is. Yoga is zoveel meer dan ademhalingsoefeningen en houdingen, die alleen op het fysieke lichaam inwerken. Yoga werkt ook in op de subtielere energieën binnen in jezelf. Als er meer vrijheid en ruimte in het lichaam komen, gebeurt het ook in de geest. Yoga draait om de juiste oefeningen, ademhaling, ontspanning, een gezond en voedzaam voedingspatroon, positief denken en meditatie. Regelmatig yoga beoefenen leidt tot meer energie, een evenwichtige gemoedstoestand en een vermindering van stress en vermoeidheid.
  Naast de positieve effecten voor de gezondheid maakt regelmatig yoga oefenen je ontvankelijker voor een bewuste lichaamswaarneming. Dat zorgt ervoor dat je signalen voor overbelasting op tijd oppikt en gericht kunt handelen.
  Een zeer effectieve yogavorm is yin yoga. Het is een rustige en meditatieve yogavorm, waarbij met kussens, dekens, riemen en blokken wordt gewerkt. Omdat we in het dagelijkse leven al veel dynamische en actieve dingen ondernemen, is het goed om te tijd te nemen om te ­ontspannen, rustige oefeningen te doen, je in jezelf terug te trekken. Tijdens een yin yoga-les zijn de oefeningen gericht op het ontspannen, het op een zachte manier rekken van en het rustig druk geven op het bindweefsel en de gewrichten.
  Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan nu vrijblijvend een proefles volgen bij Prana Yoga. Afspraak maken? Neem contact op met Abtal.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply