Rate this post
 • Meer energie, minder pijn
  Rate this post

  In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker, van wie bijna een kwart jonger is dan 50 jaar. Voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar is borstkanker zelfs doodsoorzaak nummer 1. De reguliere geneeskunde heeft de afgelopen jaren gelukkig veel vorderingen gemaakt in het voortijdig opsporen en behandelen van borstkanker, waardoor de overlevingskans gestegen is.

  De oorzaken van borstkanker kunnen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) liggen in erfelijke factoren, contact met toxische stoffen, voeding met een overmaat aan snelle suikers, te weinig beweging en opgekropte emoties zoals boosheid en frustratie. Hierdoor stagneert als het ware de energie en de bloeddoorstroming, ontstaat er een ophoping van vocht en wordt het afweersysteem verzwakt.
  Met behulp van acupunctuur, kruiden, (borst)massage, voedings- en bewegingsadviezen kan de energie- en bloeddoorstroming bevorderd en het afweersysteem versterkt worden. Indien borstkanker in de familie aanwezig is, is het van belang om met name de nierenergie in balans te brengen. De nier heeft in de TCG naast het filteren van het bloed en het produceren van urine ook de functie van opslag van het DNA en het bevorderen van de basisenergie en het afweersysteem.
  TCG kan zowel preventief ingezet worden als ter ondersteuning van een reguliere therapie. Met name een verbetering van de levens­kwaliteit is goed te realiseren: meer energie en een vermindering van pijn, waardoor het herstel gestimuleerd wordt. Ook worden reguliere therapieën als bestraling en chemotherapie beter verdragen door een vermindering van bijwerkingen als misselijkheid en lymfeoedeem.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply