Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Rate this post

    Veel kinderen die te maken hebben met concentratiestoornissen worden boos. Ze raken gefrustreerd, omdat ze niet kunnen meekomen met de rest van de klas, maar er speelt ook iets anders mee…

    Door de boosheid komt adrenaline vrij. Deze stof zorgt onder andere voor kracht, helderheid, concentratie en focus. Dit gevoel vindt het kind prettig. Hierdoor bestaat de kans dat het kind de boosheid ook prettig gaat vinden. Het gevolg is dat, als het kind gefrustreerd raakt, de oplossing kan gaan vinden in een woedeaanval. Helaas heeft de klas of het gezin daar last van, met een preek of straf tot gevolg, waardoor het kind en omgeving in een vicieuze cirkel van machteloosheid en ­frustratie terechtkomen.

    Hoe daar weer uit te komen? Is Ritalin of Concerta het enige antwoord? Body-Pitstop brengt lichaam, geest en emotie in balans. Voeding in zoveel mogelijk natuurlijke producten en zo min mogelijk suiker, kleur,- geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen in combinatie met specifieke voedingssupplementen die de hersenstofwisseling verbeteren. Door sport wordt ook adrenaline aangemaakt, waardoor het kind ­focus en concentratie ervaart, maar zonder boos te hoeven worden. Door beweging wordt de adrenaline ook weer afgevoerd. Na het sporten komen endorfines, de ‘geluksstofjes’, vrij. Deze geven het kind voldoening en eigenwaarde. Voor de link tussen boosheid en een prettig gevoel kan een techniek uit de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) uitkomst bieden. Bij NLP leer je je bewust te worden van je eigen gedachten en de koppeling met een emotie. Door bewustwording kun je opnieuw kiezen of je dit patroon wilt houden of een ‘update’ wilt van een beter patroon. Zo komt je kind weer in balans!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply