Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Meer inzicht in je eigen situatie

  Als je een zwaar ongeluk hebt gehad of ernstig ziek geworden bent, kom je in een achtbaan van emoties terecht. Er is iets mis met je lichaam en dat ben je niet gewend. Je gaat anders aankijken tegen het leven en wat belangrijk voor jou is. Misschien kun je niet meer terug in je oude baan en moet je opeens aan allerlei mensen uitleggen wat je wel of niet meer kunt. Dat kan best moeilijk voor je zijn. Beeldende therapie kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je eigen situatie en er beter mee om te gaan.

  Natuurlijk laat je je door artsen helpen om je er lichamelijk weer bovenop te krijgen, maar voor je emoties is vaak weinig aandacht. Hoe kan dan het maken van een tekening of schilderij jou nou helpen?
  Als je het bijvoorbeeld moeilijk vindt om je emoties te delen met anderen, kan beeldend werken helpen om bij je eigen beleving van je ziekte stil te staan. Je gaat nadenken over de vraag hoe je situatie vroeger was, hoe die nu is en wat dat met jou doet. Je gaat op een andere manier nadenken over jezelf: ‘Wat wil ik eigenlijk?’, ‘Wat vind ik nou écht belangrijk in mijn leven?’ en ‘Waar krijg ik nou energie van?’. Het werken aan een tekening of schilderij brengt op die manier een leerproces op gang. Je hoeft niet onder woorden te brengen wat je voelt; de ervaring van het creatief bezig zijn staat voorop.

  Coaching
  Je wordt begeleid door Marjanne van de Voorde, die je ook kan coachen als je bijvoorbeeld een burn-out hebt en bepaalde dingen in je leven anders wil. Dan kunnen jullie samen gaan bekijken wat voor jou werkt, zodat je meer plezier hebt in het leven.

  Door beeldende therapie word je uitgenodigd om stil te staan bij jezelf, waardoor je kunt werken aan je emotionele balans en je je beter kunt gaan voelen in een nare periode!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply