Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer lucht voor jouw longen
  Rate this post

  Zouttherapie (‘halotherapie’) is de laatste tijd sterk in opkomst, en inmiddels zijn er in Nederland meerdere aanbieders van deze therapie en wordt de therapie steeds bekender. En dat is niet zo gek, want het kan je echt helpen als je een behandeling of kuur ondergaat. Maar er zijn wel verschillen tussen de aanbieders van zouttherapie.

  Waar andere aanbieders ‘gewoon’ steenzout gebruiken bij de therapie, beschikt MediSalt als enige in Nederland over een gecertificeerde Galos Jodium zeezoutgrot die, naast jodium, ook rijk is aan de vele mineralen die ons lichaam nodig heeft. Dit heeft extra positief effecten op het  lichaam en de gezondheid, omdat mineralen betrokken zijn bij veel van onze lichaamsprocessen.
  De therapie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, waardoor het beter in balans is en mede daardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

  In de Galos Jodium zeezoutgrot wordt een micro-zee­klimaat nagebootst dat bestaat uit schone geïoniseerde lucht met een ideale luchtvochtigheid. Deze methode van MediSalt is 100% natuurlijk.

  Bewezen werking
  Hoe gaat het in zijn werk? Je zit met je kleding aan en meegebrachte witte sokken 45 minuten in een Jodium zoutgrot die volledig is opgebouwd uit 7 ton aan zeezout. Deze ruimte bevat geïoniseerde lucht, wat ervoor zorgt dat je weer meer lucht krijgt en minder benauwd bent . Je huid wordt rustiger en huidklachten kunnen verminderen, omdat het een ontstekingsremmende werking heeft. Daarnaast zorgt het voor het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de algehele conditie (homeostase) van het lichaam. Dus ook als je preventief wilt werken aan jouw gezondheid, ben je bij MediSalt aan het juiste adres.

  Na iedere sessie wordt de ruimte middels een anti­bacteriële lamp gereinigd, zodat de Jodium zoutgrot weer helemaal schoon is voor de volgende gebruiker. De Galos Jodium zoutgrot is een gepatenteerd en wetenschappelijk onderbouwd concept.

  Luchtwegen
  De Jodium zoutgrottherapie is bij uitstek geschikt bij onder andere kortademigheid, astma, COPD, bronchitis en  andere allergische aandoeningen. Dit zijn allemaal klachten die te maken hebben met ons afweersysteem, darmflora en de luchtwegen. In Nederland lijden 1 miljoen mensen aan een longziekte. Deze therapie is een manier waaraan je mogelijk nog niet hebt gedacht, maar die jou wel kan helpen!

  Lichaam en geest
  De Jodium zoutgrotsessie bevordert de holistische benadering van natuurgeneeskunde en is goed voor lichaam én geest, want buiten de effecten op je luchtwegen heeft de gekleurde verlichting een therapeutisch effect en zorgt het voor ontspanning, waardoor eventuele stressklachten aangepakt worden. Zo kan de therapie de kwaliteit van leven verhogen!

  Wil je de kwaliteit van jouw leven verbeteren en jouw gezondheid op peil brengen of houden? Maak dan een afspraak bij MediSalt. De Jodium zoutgrottherapie van MediSalt wordt vergoed door Zorg  en Zekerheid. Je kunt reserveren via email of telefoon

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply