Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer ontspannen bevallen
  Rate this post

  Veel zwangeren vinden bevallen erg spannend. ­Sommigen zijn zelfs ronduit bang. Er zijn ook mensen die gewoon graag goed geïnformeerd en voorbereid hun baby ontspannen willen verwelkomen.

  Als verloskundige heb ik ervaren dat ontspanning veel helpt bij het bevallen. Nadat ik opgeleid was tot hypnotherapeut, kreeg ik mogelijkheden om daadwerkelijk een goede voorbereiding op te zetten met behulp van technieken uit de hypnotherapie. Hypnose is niet voor iedereen een bekende techniek. De angst bestaat soms dat je ‘er niet meer zelf bij bent’. Of soms zelfs dat de hypnotherapeut ‘macht over je heeft’. Dit is gelukkig allemaal niet waar. Hypnose is een optimale ontspanning, waarbij je gericht en geconcentreerd je onderbewuste angsten en verwarrende ervaringen kunt omzetten in een doel dat je jezelf stelt. Zoals op een zo rustig en prettig mogelijke manier je baby ter wereld laten komen en daarbij volledig te beleven hoe je dat zelf met de hulp van je geboortepartner voor elkaar krijgt. Dat gaat niet vanzelf: je hebt daarvoor inzet en tijd nodig. Er zal flink geoefend gaan worden, zodat je de bevalling vol vertrouwen tegemoet zult kunnen zien. Geen enkele vraag is vreemd. Het is van belang dat alle onduidelijkheden worden besproken en zoveel mogelijk weggenomen worden.

  De cursus duurt 5 avonden, en je komt samen met degene die jouw geboortepartner zal zijn. De cursus wordt gegeven door Christa Minderaa, verloskundige en hypnotherapeut. De kosten zijn € 200,- per 2 personen.

  Als je behoefte hebt aan meer informatie of als je je wilt aanmelden voor deze cursus, kun je contact ­opnemen op het (centrale) nummer van De Verloskundige ­Echopraktijk: 070-3223400.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply