Rate this post
 • Meer ontspannen, minder klachten
  Rate this post

  Voel je je gespannen of heb je last van pijn? Bij verschillende klachten, zoals hoofdpijn en migraine, buik-, borstkas-, maag- en darmaandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid en verkrampte spieren, kan bindweefselmassage een positief effect hebben.

  Bindweefselmassage behandelt de laag tussen de spieren en de huid. Wanneer het lichaam met een spier veelvuldig dezelfde houding aanneemt, gaat het bindweefsel de spier helpen. Het bindweefsel omsluit de spier en zo kost het de spier minder moeite om dezelfde houding in te nemen. Het nadeel hiervan is dat de spier minder zuurstof en andere nodige voedingsstoffen krijgt en dat de spier lui wordt. Door de massage wordt de omsluiting van bindweefsel ongedaan gemaakt. Dit verbetert de door­bloeding en voeding van de spieren. Omdat een bindweefselmassage niet altijd even prettig aanvoelt, wordt deze bij RelaxingU gecombineerd met een ontspanningsmassage. Een behandeling duurt tussen de 30 en ­90 minuten. De duur van de massage is afhankelijk van het deel van het lichaam waar klachten zich uiten en de ernst van de klachten.

  Doordat je na een massage meer ontspannen bent, word je je meer bewust van het verschil tussen spanning en ontspanning in jezelf. Daardoor pik je sneller op of iets je dwarszit, of je een verkeerde werkhouding hebt enzovoort. Dat helpt veel klachten voorkomen.

  Opstapeling van stress veroorzaakt ook ­klachten. Wanneer je meer ontspannen bent, ben je minder gevoelig voor stress. Regelmatige massages voorkomen dus problemen en maken je meer ontspannen. Naast het verhelpen van klachten kan een massage ook een preventief effect hebben. Met een behandeling bij RelaxingU ervaar je de diepste vorm van ontspanning!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply