Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer rust en plezier
  Rate this post

  Wanneer je alle behandelingen tegen borstkanker achter de rug hebt, ga je de draad van je leven weer oppakken. Het kan zijn dat je nog bang bent voor een terugkeer van de ziekte, of dat je probeert nare gevoelens te onderdrukken, en dat kan leiden tot stress. Als je wat structuur en ondersteuning kunt gebruiken, kan Mindfulness daarbij helpen.

  Mindfulness geeft je inzicht in je eigen vaste denkpatronen, en laat je manieren vinden om anders om te gaan met negatieve zaken. Dat geeft rust en ruimte, en je krijgt weer oog voor leuke dingen in het leven! Je kunt pas ergens van genieten als je lichaam én je gedachten erbij zijn; pas dan kun je de kwaliteit van je leven verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat met deze methode depressieve gevoelens sterk afnemen. Helma Adema heeft haar post-HBO-opleiding tot Mindfulness-trainer grotendeels in België gevolgd.
  Zij geeft de authentieke MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training voor groepen. De training duurt 8 weken met wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 à 3 uur. De deelnemers zijn ieder vanuit hun eigen achtergrond en klachtenbeeld op zoek naar meer rust en ­plezier. Geen lotgenoten- of groepstherapie dus, maar handvatten voor iedereen om meer uit het leven te halen. Helma Adema Steeghs is aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN) en in­gedeeld in categorie 1 , waardoor de training mogelijk vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Bekijk hiervoor de polis­voorwaarden. Tevens geeft zij individuele training MBSR/MBCT op maat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply