Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer rust in je hoofd je lijf
  Rate this post

  Langdurige blootstelling aan stress is ongezond. Als je vergeet periodes van rust in te bouwen, staat je stresssysteem aanhoudend onder hoogspanning. Het evenwicht tussen in-spannning en ont-spanning raakt ontregeld en zorgt voor mentale en fysieke overbelasting en uitputting. ‘t Lontje wordt korter, de spierspanning neemt toe, je bent sneller geëmotioneerd en je gaat meer piekeren. Regelmatig op de pauzeknop drukken is dus geen luxe, maar een gezonde noodzaak en niet altijd gemakkelijk!

  Veeleisende werkrelaties, de eigen ambities, familie en het onderhouden van sociale contacten en ook nog eens voldoen aan verwachtingen van anderen kunnen je helemaal opslokken. Soms speelt er zoveel in je leven, dat je niet meer weet waar dat gevoel van onrust en uitputting nu eigenlijk vandaan komt. Mindfulness kan daarbij helpen. Het richt zich op de kunst om aanwezig te zijn in dit moment, bewust van het hier en nu. Wat geeft jou energie en waar kom je doodmoe van thuis? Wat moet je allemaal van jezelf, en wat mag je niet? Hoe voelt dat fysiek, wat gaat er door je heen en wat doet dat met je stemming en emoties?
  In 8 sessies leer je aan de hand van praktisch direct toepasbare oefeningen effectief omgaan met (werk)stress, vermoeidheid, piekeren en angst, concentratieproblemen, somberheid en onrust. Er ontstaat meer rust in je hoofd en je lijf en je wordt niet meer geleid door auto­matische gewoonte-en gedachtepatronen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply