Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer tijd voor jou als zwangere
  Rate this post

  Als je zwanger bent, komt er van alles op je af. Je moet met allerlei zaken rekening houden. Het kan dan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, of dat je vragen hebt waar je maar geen antwoord op krijgt. ‘Centering Pregnancy’ is een nieuwe methode om zwangeren een nog betere begeleiding te geven.

  Bij de tot nu toe gangbare korte persoonlijke consulten ­(ongeveer 12 tijdens een zwangerschap) was er vaak te weinig tijd om uitgebreid in te gaan op allerlei belangrijke thema’s en vragen van de zwangere.
  Bij Centering Pregnancy heb je naast enkele persoonlijke consulten tussen de 14 en 36 weken nog 9 groepsbijeenkomsten, waarbij er veel meer tijd is om samen met je verloskundige en een groepje van zwangeren die allemaal ongeveer even ver zijn, over een aantal belangrijke thema’s na te denken, ervaringen uit te wisselen en zo je veel beter te informeren en bewuster te maken van allerlei dingen
  die belangrijk zijn voor je zwangerschap, je bevalling en de tijd erna. Wanneer nodig of gewenst kan er altijd een persoonlijk consult naast de groepsbijeenkomst geregeld worden. Je ontvangt een boekje waarin je zelf je controles mag bijhouden en waarin veel informatie te vinden is.

  Allerlei thema’s
  Thema’s die aan bod komen, zijn onder andere voeding en gezonde leefstijl, ongemakken en lichaamsveranderingen in de zwangerschap en hoe daarmee om te gaan, ­ontspanning, borstvoeding, de kraamtijd en daarna, ontwikkeling van de baby, vroeggeboorte, voorbereiding op de bevalling, ‘wat lijkt jou prettig?’, pijnbestrijding, broertjes en zusjes en nog veel meer. Ook is er altijd ruimte om zelf vragen of thema’s in te brengen.

  Positieve reacties
  De reacties vanuit de regio’s waarin men al met deze methode werkt zijn erg positief. Zwangeren zijn veel bewuster bezig met hun eigen zwangerschap en kunnen veel herkenning en steun vinden vanuit de groep. Ook is uit onderzoek gebleken dat dit tot betere gezondheidsuitkomsten leidt en dat de zwangere tevredener is over de zorg.

  Start op 18 juli
  Verloskundigenpraktijk Jalad start met de eerste groep op 18 juli. Dat betekent dat de dames die nu net zwanger zijn zich al hiervoor kunnen aanmelden! Verloskundigenpraktijk Jalad is een kleine eerstelijnspraktijk in de regio Emmen, waarbij persoonlijke zorg en wensen van de zwangeren centraal staat. We doen badbevallingen, thuis- en poliklinische bevallingen, echo’s in de eigen praktijk en avondspreekuren.

  Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over onze verloskundigenpraktijk, dan kun je contact opnemen met ons, of kijk eens op onze website of Facebookpagina.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply