Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meer vitaliteit en levensplezier
  Rate this post

  Mensen komen meestal bij mij met een langer bestaand gezondheidsprobleem, bijvoorbeeld vermoeidheid, darm- of pijnklachten. Deze situatie noem ik de ‘foto’. Aan deze foto (de situatie nu) gaat een hele ‘film’ of ook wel levensgeschiedenis vooraf. Onze levensfilm bepaalt hoe die foto eruitziet. Een aandoening ontstaat namelijk bijna nooit als donderslag bij heldere hemel.

  Stress is een situatie die een persoon zelf opvat als te belastend of die het lichaam opvat als een belasting. Bij stresssituaties gaat het om gebeurte­nissen of conflicten die ons brein als stressvol beoordeelt aan de hand van over­tuigingen die we hebben meegenomen in ons leven. Bij lichamelijke stress kan het gaan over te weinig beweging, verkeerde voedings­middelen en een vochttekort.
  De bij stress vrijkomende hormonen onderdrukken onze weerstand, met ontsteking als gevolg. Hierdoor voelen we ons vermoeid, we trekken ons terug, zijn emotioneel vlak, slapen meer en willen niet genoeg bewegen. Dit komt doordat ons energievretende immuunsysteem actief is. Uiteindelijk worden we ziek, doordat andere organen verwaarloosd worden. Verwaarloosde hersenen geven concentratie­verlies, hoofdpijn of duizeligheid. Verwaarloosde spieren geven verlies van uit­houdingsvermogen, krachtverlies en spier-peesblessures, zoals een ‘tennisarm’, rugklachten en nek-/ schouderpijn. Ook kunnen organen van de spijsvertering verwaarloosd worden met slechte ontlasting, een opgezette buik tot zelfs suikerziekte. Aan de hand van jouw ‘levensfilm’ gaan we samen zoeken naar de oorzaken van en oplossingen voor jouw gezondheidsprobleem. Aan oorzaken zoals stress of voedings­problemen kun je namelijk goed werken. Het betekent dat je zelf actief bezig bent met het herstel van je vitaliteit en levensplezier door gerichte en heldere keuzes te maken. Als gezondheidscoach help ik je graag hiermee!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply