Rate this post
 • Meer zelfvertrouwen en plezier
  Rate this post

  Bij Trees Bakker-Duin van Bewustwording Daily Life kunnen kinderen en tieners terecht voor yoga-lessen.

  Tijdens de lessen kinderyoga krijgen de kinderen ruimte om zelfvertrouwen, ontspanning en plezier te ervaren. Door middel van aangepaste meditatie, (kinder)yogahoudingen, opdrachten respectvol aanraken in fantasierijke vorm, spel en tekenen krijgen de kinderen de kans om verbinding te voelen tussen lichaam en geest.
  Bij het jonge kind gaat het ‘mediteren’ in de vorm van het voorlezen van verhaaltjes. Ze komen hierbij in ontspanning, een rustfase. Veel verhaaltjes zijn zó geschreven, dat ze de kinderen helpen om zich te concentreren, hun zorgen los te laten, in zichzelf te geloven en vertrouwen te krijgen. Ze leren erbij dat het waardevol kan zijn om rustig over oude situaties in het dagelijks leven na te denken en te ontdekken wie ze zijn. Dit helpt ze om op te groeien tot evenwichtige, goed functionerende volwassenen.
  Voor de wat oudere kinderen zijn de opdrachten wat uitdagender en worden ze meer uitgenodigd om te kijken wat de opdracht voor hen betekent en hoe dit eruitziet bij hen in het dagelijks leven. Zo worden ze zich meer bewust van de mogelijkheid tot sturing in henzelf en bijvoorbeeld in samenwerking.
  Actieve spellen geven de mogelijkheid tot expressie, de uitlaatklep: het lichaam is in actie en doet naar buiten gerichte ervaringen op. Meditatieve opdrachten geven de mogelijkheid om naar binnen te gaan en daar ervaringen op te doen.

  Naast kinderyoga is er ook yoga voor tieners. Ook deze lessen zijn heel anders dan bij volwassenen. De opdrachten zijn gericht op focus, expressie, samenwerking, bewustwording van je fysieke, emotionele en mentale lichaam, verschillende vormen van meditatie, yogahoudingen, je kwaliteiten onderzoeken en meer. Tieneryoga geeft balans, plezier, een fit lichaam en een fitte geest, ontspanning, inzicht, zelfvertrouwen, verbondenheid, handvatten om de regie van je eigen dagelijks leven in hand te nemen en meer.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply