Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Meer zelfvertrouwen voor jouw kind
  4/4 - (1 stemmen)

  Is je kind onzeker, wordt het gepest of is het heel verlegen? Heeft het last van bijvoorbeeld (faal)angst of driftbuien,  of heeft het een scheiding meegemaakt? Het zijn allemaal oorzaken waardoor een kind niet lekker in zijn vel kan zitten en kan vastlopen. Met kindercoaching kan het probleem aangepakt worden.

  Kindercoaching is een laagdrempelige en ­kortdurende begeleiding voor kinderen.  Een kindercoach gelooft dat de antwoorden in het kind zelf zitten, werkt oplossingsgericht en kijkt voorbij de ‘problemen’ die je kind heeft. Samen met de kindercoach ontdekt een kind door middel van activiteiten zoals spel en creativiteit zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van een kind gewerkt en doet het zelfkennis op. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind!
  Het verschil tussen een kindercoach en een andere therapeut is dat een kindercoach een werkwijze / methode zoekt die bij het kind past en niet omgekeerd. Een kindercoach kijkt echt naar wat een kind nodig heeft en stemt daar de begeleiding op af. Wanneer een kind gaat geloven in zijn kwaliteiten, wordt de focus verschoven van ‘probleem’ naar zelfkennis. Vaak is het ‘probleem’ dan geen probleem meer.
  Patricia Merkes is een startende kindercoach in Tiel. De begeleiding die zij biedt, duurt ongeveer drie à vier maanden met in totaal gemiddeld zo’n 6 tot 8 sessies. Deze sessies kunnen
  in de praktijkruimte aan huis plaatsvinden, maar ook bij het gezin zelf.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply