Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Meer zelfvertrouwen voor kids

  Een positief zelfbeeld is belangrijk voor het zelfvertrouwen van je kind, voor het met vertrouwen aangaan van contacten met anderen en voor het leren op school. Kook!kracht voor Kids leert kinderen in een kleine, veilige groep op een ontspannen en speelse wijze positiever over zichzelf te denken en te vertrouwen op zichzelf.

  Door middel van kookopdrachten worden de geleerde vaardigheden geoefend in een echte situatie, waardoor het gemakkelijker is om ook thuis en op school deze vaardigheden te laten zien. Na de training denken kinderen positiever over zichzelf, zijn ze zelfbewuster en kunnen ze beter eigen keuzes maken.
  Kook!kracht voor Kids is bedoeld voor jongens en meisjes van 8 tot en met 12 jaar die niet lekker in hun vel zitten, erg onzeker zijn, snel opgeven of juist heel hoge eisen aan zichzelf stellen, last hebben van faalangst en/of een negatief zelfbeeld. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training, zijn ontspannen leren omgaan met stress en angst, voor zichzelf leren opkomen, initiatief nemen, samenwerken, handig reageren op kritiek en opmerkingen van anderen, en zelfvertrouwen ontwikkelen.
  De training wordt gegeven in een groep van 3 tot 6 kinderen en bestaat uit acht bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur per keer. Tijdens de sessies wordt er gewerkt op een oplossingsgerichte manier. Voor ouders bevat het traject een uur coaching, deelname aan een besloten online oudergroep en de workshop Positief Opvoeden. Aan het eind van elke sessie mogen ouders aanschuiven om te horen wat er in de training aan bod is geweest, om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en om te proeven wat de kinderen hebben klaargemaakt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply