Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Meiden in hun kracht
  Rate this post

  Het is woensdagavond. De meiden druppelen binnen voor weer een avondje ‘Meidenkracht’. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze meer mogen gaan geloven in hun eigen kracht en talent. Op school vinden ze het lastig om zich goed staande te houden. Het onderhuidse pesten tussen de meiden onderling is vaak heel ongrijpbaar. Tel daar social media bij op en alles wankelt.

  In de training ‘Meidenkracht’ komen meisjes in de leeftijd van 9 tot 13 jaar bij elkaar. Het is een leeftijd waarin veel verandert. Het emotionele, lichamelijke en sociale leven van deze doelgroep kan behoorlijk op zijn kop staan. Het werkt daarom goed om in groepsverband bij elkaar te komen. Het gevoel te krijgen dat je niet alleen bent in datgene waar je tegenaan loopt.

  Oefeningen
  Coaches Marieke Martens en Anouk Testerink: ‘We starten met een rondje om te zien hoe iedereen erbij zit. Sophie heeft een moeilijke week achter de rug. Ze is gepest op de fiets door een aantal meisjes uit haar klas. De rest van de week is ze genegeerd. Hier is ze heel onzeker door geworden. Maud reageert op haar verhaal omdat ze het herkent. Zij werd ineens niet meer uitgenodigd op het feestje van een vriendin. Ze weet niet waarom. Het zijn thema’s die spelen en die veel doen met je zelfvertrouwen. Roos vertelde dat er op Instagram lijstjes rondgaan die gaan over wie je wel en niet knap vindt. Roos was niet knap genoeg, volgens het lijstje. Tijdens de training wordt veel aandacht besteed aan de manier waarop je in je eigen kracht kunt komen en vooral hoe je dat ook kunt gaan voelen in je lichaam. Door bewegingsoefeningen samen te doen en te ervaren hoe je kunt meebewegen, leren de meiden zichzelf steeds beter kennen. Ook het kunnen omgaan met emoties is een belangrijk element. ‘Wat gebeurt er? Wat denk ik daarbij? Wat voel ik daarbij? Hoe handel ik? En wat is het gevolg daarvan?’ Herkenbare dagelijkse voorbeelden worden naar voren gehaald en er kan geoefend worden hoe hiermee om te gaan. Als afsluiting doen we ontspanningsoefeningen. Door te leren ontspannen, voelen wat je voelt en de focus op jezelf te leggen, kom je in verbinding met je kern en even niet met de ander. Dit is voor meisjes heel belangrijk, omdat ze vaak bezig zijn met wat anderen van hen vinden.’

  Pestgedrag tegengaan
  De ‘Meidenkracht’-training richt zich op kleine groepjes waarvan de deelnemers elkaar meestal niet kennen. Daarnaast verzorgt Ma.Ma. de training ‘Meidenvenijn’ op scholen. In deze training worden alle meisjes van een klas getraind om het pestgedrag aan te pakken en tegen te gaan. Het is een effectieve training, omdat die de meisjes inzichten geeft in hun gedrag, hun handelen en het effect ervan.

  Over Ma.Ma. Kinder- en Jeugdcoaching
  ‘Ma.Ma.’ staat voor ‘Marieke Martens’. Naast moeder is zij gecertificeerd ouder- en kindercoach, kinderyogadocent, kindertolk en trainer. Marieke vertelt: ‘Ik heb een sterke drive om op te komen voor kinderen en ouders waarbij het niet vanzelf gaat. Zij verdienen het om gezien en begeleid te worden en de handvatten te krijgen waarmee zij een stap in de goede richting kunnen zetten. In mijn praktijk help ik kinderen, ouders en professionals met allerlei hulpvragen. Het maakt niet uit wat je vraag is; het gaat erom dat jij gelooft in je eigen kracht en mogelijkheden, en luistert naar je eigen innerlijke stem.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply