Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een mens is als een boomstam

  Als we kijken naar de buitenkant van een boom, dan hebben we geen weet van de beschadigingen aan de binnenkant. Pas wanneer we een doorsnede zien, wordt een innerlijk litteken zichtbaar. Zo is het ook met ons eigen verlies: aan de buitenkant is niet te zien welke pijn, gemis of verdriet we met ons meedragen.

  Door aandacht, liefde en licht te geven aan dat wat ons het meeste pijn doet, kunnen we na verloop van tijd weer verder. Het meest ingrijpende verlies dat we ons kunnen voorstellen is het overlijden van een geliefd persoon: een partner, kind, ouder, broer, zus, andere familieleden of mensen uit je omgeving. Maar verlies kent veel meer gezichten. Denk hierbij aan verlies van je relatie, je gezondheid, je werk, een kinderwens of ideaal.

  Rouwen is een natuurlijke reactie op een betekenisvol verlies. Op het moment dat je verlies ervaart, begint het rouwproces waarin je dit verlies gaat verweven in je leven.
  Het woord ‘verweven’ is een actief woord: een verlies verweven in je leven is hard werken. En sommigen van ons kunnen hierbij een steuntje in de rug gebruiken. In mijn praktijk help ik je graag door aandacht te geven aan jouw verdriet en gemis.  Want wanneer je daar aandacht en erkenning voor krijgt, kan het lichter worden. Op deze manier ben je beter in staat het verlies met je mee te dragen en te verweven in je dagelijks leven. Door gesprekstechnieken, creatieve werkvormen en soms met behulp van EMDR loop ik met je mee om een weg te vinden in jouw landschap van rouw.Mijn werk wordt door veel zorgverzekeraars vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply