Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Mensen beter en sterker maken, dat is waar ik het voor doe!’
  Rate this post

  Hoewel de liefde voor de natuurgeneeswijzen en acupunctuur in het bijzonder er bij Steven Lai al van kinds af aan in zat, leek zijn carrière er met een opleiding Facilitaire Dienstverlening een heel andere richting in te gaan. Inmiddels is Steven de trotse eigenaar van twee goed bezochte Chi time-locaties, waar hij massages en acupunctuurbehandelingen geeft. ‘Ik haal zoveel plezier en voldoening uit mijn vak, dat het helemaal niet als werken voelt.’

  ‘Tijdens mijn studie Facilitaire Dienstverlening ging ik als bijbaan aan de slag als masseur. Ik merkte dat dit me veel meer trok dan waar ik eigenlijk voor studeerde. Ik vond het fantastisch om de sporters die ik op de massagetafel had liggen, weer sterker en soepeler te maken. Gaandeweg groeide mijn interesse in allerlei vormen van alternatieve geneeswijzen, zoals homeopathie, natuurgeneeskunde en acupunctuur, en in een gezonde leefstijl. Door er boeken over te lezen werd ik er heel blij van. Na mijn opleiding voor Facilitaire Dienstverlening besloot ik om mijn hart te gaan volgen en om acupunctuur te gaan studeren. Ik besefte dat dit het helemaal is wat mij van kinds af aan had geboeid.’

  Stotteren
  ‘Hoe die fascinatie voor acupunctuur ontstaan is? Als kind stotterde ik heel veel. Op mijn tiende namen mijn ouders me mee naar een acupuncturist. Ineens stotterde ik een stuk minder! Eng of pijnlijk vond ik het niet. Ik vond het vooral bijzonder dat drie kleine naaldjes al voor zó’n verandering konden zorgen! Sindsdien is het beter en sterker maken van mensen door middel van natuurlijke middelen mij blijven fascineren. Wat mij vooral aanspreekt aan acupunctuur, is dat er op zoek wordt gegaan naar de oorzaken. Geen symptomen bestrijden, maar diep op de klachten ingaan. Dan kun je mensen echt in hun kracht zetten. Ik ben trouwens helemaal niet tegen de westerse geneeskunde. Ik zie beide vormen niet als alternatief voor elkaar, maar als complementair. Ze vullen elkaar aan waar dat nodig is.’

  Een droom die uitkwam
  ‘Dat ik mijn eerste en later zelfs tweede praktijk kon openen, was een droom die uitkwam. Ik werk op beide locaties ieder 3 dagen, dus 6 dagen in de week, van 9.00 tot 20.00 uur. Stress heb ik niet, maar ik vind het wel heerlijk om mijn hoofd leeg te maken tijdens het pianospelen of op de sportschool. Meer vrije tijd voor leuke dingen heb ik niet nodig. Elke dag kan ik namelijk doen wat ik het allerliefste doe: mensen helpen! Ik zie zoveel cliënten die bij me komen met klachten als stress, slapeloosheid en hoofd- en rugpijn. Ik geef hun massages of acupunctuur, soms ook in combinatie. Mijn cliënten zijn geen ‘nummertjes’. Voor iedereen wordt ruim de tijd uitgetrokken. Ik probeer goed naar hen te luisteren: hoe voelt iemand zich, wat zegt iemand nou eigenlijk? Ook uit hoe het lichaam tijdens de behandelingen reageert, haal ik veel informatie. Mensen vertellen mij heel regelmatig dat ze het fijn vinden om bij me te komen en dat ze zich gehoord voelen. En nog belangrijker: dat ze zich dankzij mijn behandelingen ook beter en sterker voelen. Dat geeft me veel energie en voldoening. Dat is waar ik het voor doe!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply