Rate this post
 • Menstruatie en overgang
  Rate this post

  Menstruatie en overgang zijn natuurlijke processen bij vrouwen. Toch hebben sommige vrouwen last van buikkrampen, overvloedige of onregelmatige menstruatie en vooral in de overgang last van opvliegers en stemmingswisselingen.

  Oorzaken kunnen hormonendisbalans, geestelijke oorzaken of een combinatie van beide zijn. Vaak wordt medicatie in de vorm van hormonen voorgeschreven. Deze kunnen echter bijwerkingen hebben. Natuurlijke alternatieven zijn bijvoorbeeld salie, soja, rode klaver en het aanpassen van je voeding. Ik werk met een massage speciaal gericht op de hormoonhuishouding, met goede resultaten.

  De menstruatie en overgang zijn nauw verbonden met vruchtbaarheid en kinderwens. Tijdens de zwangerschap en de overgang verandert de hormoonbalans, wat een effect kan hebben op je mentale en emotionele gesteldheid. Andersom kan een fysieke of geestelijke blokkade de energiestroom stagneren en de hormoonhuishouding verstoren. Voorbeelden zijn het verzet tegen de overgang en ouder worden, een onvervulde kinderwens of trauma’s.
  Een cliënte van mij had erg pijnlijke en hevige menstruaties sinds haar verhuizing naar een plek waar ze zich niet thuisvoelde. Dit belemmerde haar ontwikkeling als vrouw, waardoor de energie in haar baarmoeder stagneerde. Elke menstruatie lag ze drie dagen met zware pijnstillers in bed. Diverse onderzoeken wezen niets uit. Ik heb haar behandeld met massages speciaal gericht op het balanceren van de hormoonhuishouding en haar met coaching inzicht gegeven in haar processen. Na zeven sessies had ze geen pijnstillers meer nodig en waren beginnende klachten rond de overgang verholpen. Daarna was af en toe een enkele behandeling nodig om de hormoonbalans weer bij te werken en de overgang geleidelijk en prettig te laten verlopen. Als je meer wil weten over wat ik kan bieden in jouw situatie, neem dan gerust contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply