Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Menstruatie- en overgangsklachten
  Rate this post

  Vermoeidheidsklachten bij vrouwen kunnen een oorzaak hebben in een hormonale disbalans, zoals die in de overgang kan voorkomen. Vrouwen in de overgang hebben bijvoorbeeld last van een verstoorde nachtrust door slecht inslapen en/of nachtelijk ­zweten, of opvliegers.

  Hester Visser van CAM-Praktijk Rosarium heeft in het voorjaar van 2014 vijf vrouwen met overgangsklachten behandeld met voetreflexzoneteherapie. De uitkomsten waren opvallend positief: de behandeling zorgde voor een betere hormonale balans. Hierdoor namen de klachten af, het aantal opvliegers daalde, de cliënten gingen beter slapen: ze voelden zich fitter!
  Ze hielp daarbij tegelijkertijd vrouwen die moeite hadden met ouder worden; die een innerlijke strijd voerden tegen de eigen leeftijd. Het markerende moment waarop een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbaarheid. De behandelingen leidden tot rust en acceptatie, zodat de cliënten beter in balans kwamen met zichzelf. Kortom: voetreflex had duidelijk een positieve invloed op het algehele welzijn.
  Hester richt zich met deze hormoonbehandelingen, naast overgangsklachten, ook op andere klachten die met de hormoonhuishouding te maken hebben, zoals onregelmatige menstruatie of ongewenste kinderloosheid.
  Onderdeel van de behandeling zijn adviezen rond leefstijl en voeding; aspecten die eveneens invloed hebben op de hormoonhuishouding. Hester wil de proef met de behandeling met voetreflex voor vrouwen met hormonale klachten nu op grotere schaal uitvoeren. Daarmee start zij in het voorjaar van 2015. Zij zoekt daarom 50 vrouwen die zich in een maand wekelijks laten behandelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply