Rate this post
 • Mesologie en darmproblemen
  Rate this post

  Veel mensen kampen met buikklachten, zoals buikpijn, zuurbranden, diarree of obstipatie. Vaak is het onduidelijk wat deze klachten veroorzaakt. Door de brede kijk van mesologie en het uitgebreid meten en testen vindt de mesoloog vaak wel een verklaring voor je klachten.

  De vertering begint in de maag, en daarom kijk ik eerst naar de maagzuurproductie. Te veel of te weinig maagzuur heeft gevolgen voor de verdere vertering.

  Je voedingsgewoonten hebben een invloed op jouw darmen. Ik test of er voedingsstoffen zijn waar je niet goed tegen kunt (voedingsintoleranties), zoals gluten, tarwe, soja, melk en suiker. Je kunt zelf ook voedingsstoffen meenemen om te laten uittesten.

  Mineraalhuishouding
  Ayurvedisch en Chinees gezien is goede voeding afhankelijk van je type. Een gezonde vertering hangt samen met een krachtig spijsverteringvuur (agni). Warmte in je voeding en drank kan al een enorme klachtenvermindering bewerkstelligen. Worden de mineralen goed opgenomen? Buiten dat mineralen belangrijke voedingsstoffen zijn, kan een verstoorde mineraalhuishouding de oorzaak zijn van diarree of obstipatie.

  Advies en middelen
  De behandeling is afhankelijk van bevindingen uit het onderzoek, en bestaat naast een individueel voedingsadvies uit een combinatie van 2 of 3 middelen. Dit kunnen orthomoleculaire middelen, homeopathische middelen of kruiden zijn. Hierdoor verbetert je darmflora en kunnen de slijmvliezen in de darmen zich herstellen. Een verbetering van je klachten is wel degelijk mogelijk, en met goede voedingsadviezen kun je zelf aan je gezondheid werken.

  Als je wilt weten of mesologie iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply