Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mesologie en darmproblemen
  Rate this post

  Veel mensen kampen met buikklachten, zoals buikpijn, zuurbranden, diarree of obstipatie. Vaak is het onduidelijk wat deze klachten veroorzaakt. Door de brede kijk van mesologie en het uitgebreid ­meten en testen vindt de mesoloog vaak wel een verklaring voor je klachten.

  De vertering begint in de maag, en daarom kijk ik eerst naar het functioneren van de maag en de maagzuurproductie. Deze zijn van invloed op de verdere vertering en de vitamine B12-huishouding. Je voedingsgewoonten hebben invloed op je darmen. Ik test of er voedingsstoffen zijn waar je niet goed tegen kunt (voedings­intoleranties), zoals gluten, tarwe, soja, melk en suiker. Je kunt zelf ook voedingsstoffen meenemen om uit te testen. Ayurvedisch en Chinees gezien is goede voeding afhankelijk van je type. Een gezonde vertering hangt samen met een krachtig spijsverteringsvuur (agni). Lichter verteerbaar eten en warmte in je voeding en drank kan al een enorme klachtenvermindering bewerkstelligen.

  Worden de mineralen goed opgenomen? ­Buiten dat mineralen belangrijke voedingsstoffen zijn, kan een verstoorde mineraalhuishouding oorzaak zijn van diarree of obstipatie. Andere aspecten waar een mesoloog met betrekking tot de darmen naar kan kijken, zijn de darmflora, de conditie van de ­slijmvliezen in de darmen en de vetvertering.

  De behandeling is afhankelijk van bevindingen uit het onderzoek en bestaat naast een individueel voedingsadvies uit een combinatie van meestal 2 of 3 middelen. Dit kunnen orthomoleculaire middelen, homeopathie of kruiden zijn. Hierdoor kunnen de slijmvliezen in je darmen zich herstellen en verbetert je darmflora.
  Een verbetering van je klachten is wel degelijk mogelijk, en met goede voedingsadviezen kun je zelf aan je gezondheid werken. Als je wilt weten of mesologie iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply