Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mesologie en vrouwenklachten
  Rate this post

  Als vrouw heb je te maken met specifieke situaties die klachten kunnen geven, zoals PMS, menstruatie, zwangerschap en de menopauze. Soms kan er sprake zijn van ongewenste kinderloosheid. Bij al deze klachten kan met behulp van mesologie uitgezocht worden wat de oorzaak is.

  Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de lever de hormonen niet goed genoeg omzet. Of het kan zijn dat de ­co-­factoren ­(vitamine B en mineralen) ontbreken, of dat er een afweerprobleem is. Er kunnen allerlei oorzaken zijn voor een bepaalde klacht. Ongewenste kinderloosheid kan bijvoorbeeld zijn ontstaan door endometriose, waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoederholte bevindt. Met mesologie kan bekeken worden of een bepaalde therapie aanslaat, waardoor de kans groot wordt dat de cliënt wél zwanger wordt.

  Consult
  Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere kennis combineert met kennis uit alternatieve en oosterse geneeswijzen zoals ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Mesologie kan ook aanvullend op reguliere zorg ingezet worden.
  Een consult duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit het bespreken van je voedingsgewoonten, pols- en tongdiagnostiek, lichamelijk onderzoek en het meten van ruim 200 acupunctuurpunten op handen en voeten. Elk meetpunt geeft informatie over de functie van een orgaanonderdeel. Op deze punten kunnen ook voeding, medicatie, ­homeopathie, vitaminen en mineralen uitgetest worden. De behandeling van de klacht is vervolgens toegespitst op het individu.

  Verstoorde balans
  Uitgangspunt bij mesologie is dat de cliënt niet zijn klacht is, maar een geheel, en dat de klacht een uiting is van een verstoorde balans ergens in het lichaam, die gevonden kan worden. De mesoloog gaat dus gericht op zoek naar die oorzaak en behandelt die.

  Vergoeding
  Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de ­behandeling uit het aanvullende pakket. Mesologie staat al jaren hoog aangeschreven bij Menzis, en deze verzeraar vergoedt 80% van de kosten van het consult uit het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply