Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mesologie: een andere kijk op klachten
  Rate this post

  Heeft je kind last van buikklachten, eczeem, oorontstekingen, chronische verkoudheid of benauwdheid, of zit het niet lekker in zijn vel? Kan de arts niks vinden en kan je kind ook niet goed aangeven wat er aan de hand is? Ga dan eens naar de mesoloog. Die kan ondersteuning bieden!

  Mesoloog Andrea Hoevenberg van Praktijk voor Mesologie Houten neemt de tijd om uit te zoeken wat er aan de hand is en kan gerichte adviezen geven om het probleem op te lossen.

  Mesologie is een vorm van geneeskunde waarbij de kennis van de reguliere westerse geneeskunde wordt gecombineerd met de kennis uit de traditionele geneeswijzen zoals Ayurveda, homeopathie en Chinese geneeskunde. Deze combinatie zorgt voor een helder inzicht in het totale lichamelijk functioneren van je kind.

  Laagdrempelig
  Mesologie is juist zeer geschikt voor het behandelen van baby’s en kinderen, omdat het onderzoek laagdrempelig en pijnloos is. Kinderen reageren over het algemeen snel op de behandeling, mede omdat de klachten vaak nog niet heel lang aanwezig zijn en hun lichaam zich sneller kan aanpassen aan een nieuwe situatie.

  Oorontsteking en verkoudheid
  Neem als voorbeeld Beau, een jongetje van 2,5 jaar. Hij kwam met klachten van terugkerende oorontstekingen en hij rolde van de ene verkoudheid in de andere. Af en toe had hij last van eczeem en hij had ook waterwratjes. Zijn moeder maakte zich vooral zorgen om zijn immuunsysteem. Uit het mesologisch onderzoek kwam dat er sprake was van een lactose-intolerantie en een nikkel-belasting met gevolgen voor zijn darmflora, slijmvliezen en het aantal gifstoffen in zijn lichaam. De darmflora vervult in het lichaam een aantal belangrijke functies, waaronder de aanmaak van antibiotische stoffen en bepaalde vitaminen, en zorgt mede voor de omzetting van mineralen. De darmflora werkt samen met afweercellen in de darmwand aan de natuurlijke afweer van het lichaam. Voeding en de darmflora hebben dus direct invloed op de afweer. Door bij Beau de voeding aan te passen (het weglaten van lactose en ook soja en volkorenproducten in verband met de nikkel) en de darmflora te ondersteunen, heeft Beau sinds de behandeling geen oorontsteking en eczeem meer gehad en ook de waterwratjes zijn verdwenen. Zoals ieder kind is hij nog wel af en toe een keer verkouden. Het is nu alweer 1 jaar geleden dat Beau bij mij in de praktijk is geweest en het gaat nog steeds heel goed met hem.

  Als je wilt weten of Praktijk voor Mesologie Houten iets voor jouw kind kan betekenen, neem dan gerust contact op met Andrea.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply