Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Mesologie: een andere kijk op klachten
  Rate this post

  Heeft jouw kind bepaalde klachten en kan de arts maar niets vinden? En kan je kind zelf ook niet goed aangeven wat er aan de hand is? Ga dan eens met je kind naar een mesoloog! Die neemt de tijd om uit te zoeken wat er aan de hand is en kan gerichte ­adviezen geven om het probleem op te lossen.

  Mesologie is een concept van geneeskunde, waarin regulier medische kennis op een effectieve manier wordt geïntegreerd met kennis uit de complementaire geneeswijzen in onderzoek en behandeling van vooral chronische en onbegrepen gezondheidsklachten.

  Baby’s en kinderen
  Mesologie is bij baby’s en kinderen bijzonder geschikt voor de behandeling van eczeem, darmklachten en benauwdheidsklachten. Maar ook chronische (oor)ontsteking, concentratieproblemen en slaapproblemen. De mesoloog zoekt naar de onderliggende oorzaak van de klachten. Immers, als je de oorzaak van de klachten kunt verhelpen, hoef je niet steeds aan symptoombestrijding te doen!

  Koemelk
  Neem bijvoorbeeld Tom, een jongetje van 2 jaar dat kwam met klachten van terugkomende oorontsteking, ­allergieën, slecht slapen, eczeem en druk gedrag. Hij zag er wat bleekjes uit. Bij nader onderzoek bleek dat hij de eiwitten uit koeienzuivel niet helemaal kan verteren. Nou is de structuur van koemelk eiwit lager dan bijvoorbeeld dat van moedermelk of geitenmelk, en is vaker dan men denkt zwaar verteerbaar. Alles wat niet volledig verteert, gaat in de darmen een gistingsproces aan waar veel bacteriën en schimmels zorgen voor verdere vertering. De schimmels tasten echter de darmslijmvliezen aan en verspreiden zich door het lichaam waar ze de weerstand ernstig verlagen, hetgeen kan leiden tot slijmvorming, oorontsteking en benauwdheidsklachten. Alle koeienzuivel is uit zijn menu geschrapt en na 2 weken sliep Tom lekker door, was hij minder druk en had hij geen buikpijn. Na 6 weken had hij geen last meer van oorontsteking, eczeem of benauwdheidsklachten meer. Inmiddels is een jaar verstreken sinds zijn mesologische consult en hij is een vrolijk en gezond jongetje. Hij heeft alleen buikpijn als hij per ongeluk toch koeienzuivel heeft gegeten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply