Rate this post
 • Met aandacht zorgen voor jezelf
  Rate this post

  Misschien heb je een volle agenda, ben je bezig met allerlei taken en voel je al een tijdlang dat het plezier weg is. Je piekert steeds vaker, je wordt somber, je trekt je terug of bent steeds vaker prikkelbaar. Misschien ben je nog jong en voel je je onzeker over je toekomst, over relaties en werk. Er kunnen allerlei zorgen zijn en iedereen maakt in zijn of haar leven wel periodes mee dat het tegenzit, dat het niet zo loopt als je wilt.

  Hoe kun je dan toch goed voor jezelf zorgen? Zorgen dat je zo gezond mogelijk blijft, niet over grenzen gaat en jezelf uitput, keuzes maakt die je goed doen, weer actief wordt en bezig gaat met de dingen waar je echt warm voor loopt? Je energie op peil houdt?

  Via Mindfulness coaching en training kun je weer zicht krijgen op wat je wilt en belangrijk vindt en de belemmeringen die dat in de weg staan ‘ontmaskeren en onschadelijk’ maken. Vaak zijn dat gedachten, ideeën en overtuigingen die we als vanzelfsprekend voor waar aannemen en niet meer kritisch bevragen op of ze goed werken in ons leven. Je hoeft je leven daarbij niet meteen radicaal te veranderen. Soms zit de verandering juist in kleine dingen. Je kunt meer genieten van kleine dingen, je bent meer hier en nu aanwezig en minder in het verleden en de toekomst. Dat geeft vaak al meteen meer rust en ontspanning.

  Mindfulness training
  In de Mindfulness training train je je vermogen om met aandacht stil te staan bij je lichamelijke en geestelijke / mentale processen. Iedereen heeft dat vermogen. Onderwerpen in de training zijn onder andere aandacht voor de adem, omgaan met moeilijkheden en spanning, automatische gedachten en gevoelspatronen.

  Wat kan Mindfulness of aandachttraining je ­opleveren?
  – Je kunt je beter concentreren en effectiever werken.
  – Je laat je minder opjagen door de hectiek en waan van de dag.
  – Je piekert minder over wat ‘niet goed loopt’, bent minder een speelbal van je emoties.
  – Je wordt milder naar jezelf.
  – Je plezier in werk en privé neemt toe.
  De training kun je in groepsverband volgen, maar ook individueel. De training bestaat uit 8 sessies van elk 2-2,5 uur.

  Mindful coaching
  Bij Mindful coaching kunnen we verschillende onderwerpen die belangrijk voor je zijn bespreken. Uitvinden wat belangrijk voor je is, wat je belemmert, verwerken, knopen ontwarren, mogelijkheden verkennen. Daardoorheen weven we aandacht oefeningen waar dat helpend is. Het in het ‘nu’ kunnen zijn, maakt het namelijk gemakkelijker om zicht te krijgen op wat er echt speelt en om te gaan met spanning. In de coaching is er in de eerste plaats aandacht voor wat jij zelf belangrijk vindt om te bespreken, of mee te oefenen. Coachingsessies duren gemiddeld een uur tot 1,5 uur. Vaak zijn 5 sessies voldoende om je weer op weg te helpen, maar het kunnen er ook minder of meer zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply